«Ελπίζαμε ότι η Νέα Δημοκρατία είχε κλείσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τις λογιστικές αλχημείες, αλλά μάλλον κάναμε λάθος», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ την απάντηση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στις δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη για την ακρίβεια, κατά την περιοδεία του στην Κόρινθο.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Χαριλάου Τρικούπη, «πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι ο κ. Ρωμανός επικαλείται τον πληθωρισμό του 2020, αποκρύπτοντας ότι τότε η χώρα είχε αρνητικό πληθωρισμό καθώς είχε τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη;»,

«Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι μολονότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επικαλείται ότι τον Μάρτιο ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού τροφίμων ήταν στην Ελλάδα στο 5,4%, ‘ξεχνά’ ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μόλις στο 1,2% σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Eurostat;», προσθέτει.

«Τα ‘γαλάζια’ statistics επανέρχονται αλλά οι πολίτες γνωρίζουν την αλήθεια»

Το ΠΑΣΟΚ αναρωτιέται, επίσης, γιατί ο Νίκος Ρωμανός «αποκρύπτει ότι το διάστημα Ιουλίου 2023 – Μαρτίου 2024 ο πληθωρισμός τροφίμων βρίσκεται σταθερά πάνω από τον μέσο όρο των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».

Και τονίζει, μάλιστα, πως για τον Απρίλιο «η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη στον πληθωρισμό τροφίμων ακολουθώντας τη Μάλτα και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι τελευταία στην ευρωζώνη και προτελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Τα ‘γαλάζια’ statistics επανέρχονται, αλλά οι πολίτες γνωρίζουν καλά, γιατί το βιώνουν στην τσέπη τους, ότι η ακρίβεια στα ράφια του σούπερ μάρκετ και τα ολιγοπώλια στην αγορά που ανθούν, φέρουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, που κυβερνά επί πέντε χρόνια», σημειώνει καταληκτικά η Χαριλάου Τρικούπη.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Μητέρα και γιαγιά κλείδωσαν μόνο του πεντάχρονο αγοράκι στο σπίτι
Επόμενο άρθροΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024: Κέρδισε το ετάπ και τη γαλάζια φανέλα ο Αυστριακός Φέλιξ Ρίτσινγκερ