Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ με τον βουλευτή Αλέξανδρο Με’ι’κόπουλο και τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του κόμματος, Γιώργο Τσίπρα, Έλενα Κουντουρά και Γιώργο Μαρτίου περιόδευσε στη Μαγνησία, συνομίλησε με πολίτες, παραγωγούς κι επαγγελματίες και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Αλμυρού Δημ. Εσερίδη.
Ακρίβεια, ανατιμήσεις, ο μήνας που ”δε βγαίνει” αποτελούν, όπως διαπιστώθηκε, πονοκέφαλο για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ. κατέθεσε Πρόταση Νόμου στη Βουλή, παρουσιάζοντας ένα ”ολιστικό σχέδιο” αντιμετώπισης της ακρίβειας και καταστολής των μηχανισμών αισχροκέρδειας που δημιουργούν και ανατροφοδοτούν το φαινόμενο.
Μερικά από τα μέτρα που περιλαμβάνει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ανάσχεση της ακρίβειας είναι:
Θέσπιση μηδενικού συντελεστή ΦΠΑ από την αποθήκη χονδρικής έως το ράφι, για 6 μήνες (με δυνατότητα επέκτασης κατά 6 επιπλέον μήνες, ανάλογα με την απόδοση του μέτρου στη μείωση των τιμών των αγαθών) για τα άλευρα και προϊόντα αυτών, δημητριακά και προϊόντα αυτών, κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα, αυγά, έλαια, λαχανικά και, γενικά, είδη βρεφικής διατροφής και ειδών περιποίησης βρεφών.
Μείωση του υψηλού ΦΠΑ από το 24% σήμερα στο 21% με έναρξη εφαρμογής από 1/1/2025. Την ίδια οδό προβλέπει να ακολουθήσει και ο μεσαίος από το 13% στο 11%, όπως και ο υπερμειωμένος από το 6% στο 5%.
Επιπλέον μέτρα ελάφρυνσης κόστους για αγρότες και κτηνοτρόφους.
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και άτομα που χαμογελούν
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που μελετούν και πίνακας
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΣτεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης
Επόμενο άρθροΗμαθία: 23χρονη ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε – Ερευνώνται τα αίτια θανάτου