Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιου για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, Χρήστου Τριαντόπουλου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 19 Μα’ί’ου, στο ξενοδοχείο Domotel Xenia του Βόλου, διευρυμένη συνάντηση με θέμα ”Παγασητικός Κόλπος και Πλημμύρες 2023”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αννα Μαρία Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αργύρης Κοπάνας, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαράλαμπος Μπιλλίνης, η ΕΛΓΟ Δήμητρα και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.

Οπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος, ”μέσα από συνεχείς μελέτες προκύπτει ότι δεν υπάρχει μικροβιακή επιβάρυνση του Παγασητικού μετά τα φαινόμενα και τη χημική ρύπανση.  Συνεχίζουμε με τους ειδικούς να παρακολουθούμε το φαινόμενο, που αφορά όλους τους πολίτες, αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, για να είναι ήσυχοι για την ποιότητα των νερών του Παγασητικού Κόλπου”.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Αννα Μαρία Παπαδημητρίου δήλωσε, ”η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει διενεργήσει πολλούς ελέγχους σε ακτές κολύμβησης εντός και εκτός Παγασητικού.  Οι ακτές αυτές είναι γύρω στις 100.  Αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δειγματοληψίες που βρίσκονται μέσα στον Παγασητικό σε συνεργασία με το ΠΕΔΥ Θεσσαλίας και τα αποτελέσματα για την καθαρότητα και την ποιότητα των υδάτων είναι άριστα”.

Φωτο: e-thessalia.gr

Νίκος  Βητσόπουλος

 

Προηγούμενο άρθροΕλένη Μενεγάκη και Μάκης Παντζόπουλος ποζάρουν με την μικρή Μαρίνα 
Επόμενο άρθροΞέφρενοι πανηγυρισμοί από φιλάθλους του ΠΑΟΚ και πυροτεχνήματα σε Τούμπα και Λευκό Πύργο