Θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς, τους αγνοούμενους, τους ξεριζωμένους, σημειώνει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

Όπως σημειώνει η Νέα Αριστερά, «η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού. Ημέρα μνήμης των καταστροφικών συνεπειών του πολέμου και του εθνικιστικού παροξυσμού».

«Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας δεν μπορεί παρά να συνδυάζεται με τον καθημερινό αγώνα για την ειρήνη»

Κατά τη Νέα Αριστερά, «οι μαζικές σφαγές, οι εκτοπισμοί, η προσφυγιά σήμαναν το ξερίζωμα του ποντιακού ελληνισμού από τα σπίτια του. Αλλά οχι και το τέλος της συνεισφοράς του. Στην Ελλάδα, οι Έλληνες του Πόντου πάλεψαν σε αντίξοες συνθήκες και αντιμετώπισαν συχνά διακρίσεις και αποκλεισμούς. Με τη σκληρή εργασία τους, τη συμμετοχή τους σε κοινωνικούς αγώνες και τον πολιτισμό τους κατοχύρωσαν τη θέση τους και συνέβαλαν στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας».

Καταληκτικά η Νέα Αριστερά τονίζει πως «θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς, τους αγνοούμενους, τους ξεριζωμένους. Ο αγώνας για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας δεν μπορεί παρά να συνδυάζεται με τον καθημερινό αγώνα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας. Δεν μπορεί παρά να είναι αγώνας ενάντια στους πολέμους και στη γενοκτονία που σήμερα δυστυχώς ζούμε στην Παλαιστίνη».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτις κάλπες τα μέλη του ΤΕΕ – «Οι μηχανικοί να επιλέξουν τους καλύτερους»
Επόμενο άρθρο5 τρόποι για να μεγιστοποιήσετε την καύση θερμίδων σε μόλις 30 λεπτά