Ένα μήνα πριν το Πάσχα στο Γυμνάσιο Νέας Αγχιάλου επικρατούσαν πυρετώδεις ρυθμοί δημιουργίας. Μαθητές με την παρότρυνση και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Θεοχάρη Κωνσταντίνας και Χαλύφα Ευδοκίας κι εργαζόμενοι με κέφι και ζήλο δημιούργησαν κομψοτεχνήματα. Με χρήση αποκλειστικά ανακυκλώσιμων υλικών κατασκεύασαν πρωτότυπα κοσμήματα εργαζόμενοι πέραν του σχολικού προγράμματος και τόνισαν με ηχηρό τρόπο την οικολογική συνείδηση που καλλιεργείται μέσα από ποικίλα προγράμματα στο Γυμνάσιο.
Οι δημιουργίες τους διατέθηκαν την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο σχολικό bazaar και συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό. Σκοπός της δράσης ήταν η προσφορά τόσο στο συνάνθρωπο όσο και στα εγκαταλελειμμένα ζώα. Έτσι τα χρήματα οι μαθητές αποφάσισαν και τα διέθεσαν την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024:
α. για αγορά τροφίμων τα οποία προσφέρθηκαν στο Σπίτι Γαλήνης, που στεγάζεται πλάι στο ναό του Αγίου Γεωργίου της Νέας Αγχιάλου, με τη συνδρομή και της εκπαιδευτικού Σταυρούλας Βλαχάβα. Οι μαθητές με αυτήν την κίνηση αλληλεγγύης και προσφοράς στους συνανθρώπους μας έγιναν αρωγοί στο αδιάλειπτο φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας. Και
β. για την παροχή κτηνιατρικής φροντίδας και νοσηλείας αδέσποτων ζώων της περιοχής μας.
Όλη αυτή η δράση τιμά ιδιαίτερα τους μαθητές του Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου, αναδεικνύει τις ανησυχίες και ευαισθησίες τους, αλλά προβάλλει και το σπουδαίο έργο που έχουν επιτελέσει οι αξιέπαινες καθηγήτριές τους, έργο που καθορίζεται από την αγάπη στους μαθητές τους, τα ευγενή αισθήματά τους και την οικολογική τους συνείδηση. Η δράση μαθητών και εκπαιδευτικών αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.

Προηγούμενο άρθροΑκρίβεια: Πληρώνουμε έως και 50% ακριβότερα, προϊόντα ίδιας μάρκας και ίδιας συσκευασίας
Επόμενο άρθροΝα τελειώσει ο Πέτρος Φιλιππίδης με τα δικαστήρια και νομίζω θα επανέλθει