Δυσοίωνη εκτίμηση για το μέλλον της Δήλου πραγματοποίησε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών Κωνσταντίνος Συνολάκης, μιλώντας στο MEGA.

Όπως τόνισε ο Κωνσταντίνος Συνολάκης, «αυτό που θα αντιμετωπίσουμε είναι περισσότερη ξηρασία στα νησιά του Αιγαίου και πιο ακραία καιρικά φαινόμενα». Πρόσθεσε ότι η Δήλος κινδυνεύει να χαθεί καθώς «το κάτω μέρος του νησιού είναι σχεδόν στην επιφάνεια της θάλασσας και με μία μικρή άνοδο της στάθμης μέσα στα επόμενα 50 χρόνια ένα κομμάτι του νησιού θα είναι κάτω από το νερό».

Αυτό συμβαίνει λόγω της υπερθέρμανσης, όπως ανέφερε ο καθηγητής Φυσικών Καταστροφών. Παράλληλα τόνισε πως μέσα στους επόμενους μήνες αναμένονται ακραία καιρικά φαινόμενα με μεγαλύτερη συχνότητα και ένταση.

Συνέχισε λέγοντας πως «θα βλέπουμε μπροστά μας ακραίες θερμοκρασίες, που θα γίνονται πιο ακραίες. Φοβόμαστε ότι μπαίνουμε σε μία περίοδο που αποσταθεροποιείται το κλίμα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μία λύση για την καταπολέμηση αυτού του προβλήματος, καθώς και ο περιορισμός της υπερκατανάλωσης και της σπατάλης στα τρόφιμα.

Φόβος για εκδήλωση mega πυρκαγιών

Πρόσθεσε επίσης ότι υπάρχουν εκτιμήσεις πως σε μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης θα υπάρξει ερημοποίηση, ενώ υπογράμμισε πως μεγάλος είναι ο φόβος για εκδήλωση mega πυρκαγιών που καίνε πάνω από 40.000 στρέμματα.

«Πολύ φοβάμαι ότι θα φτάσουμε στο σημείο πως θα προσπαθούμε να σβήσουμε τις φωτιές, όμως αυτές θα σβήσουν όποτε θέλουν», επισήμανε και δήλωσε πως για το φετινό καλοκαίρι ότι οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά υψηλές.

Δείτε όσα ανέφερε στο MEGA:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚρίσιμη ισχαιμία των κάτω άκρων: Το τελικό στάδιο της περιφερικής αρτηριακής νόσου
Επόμενο άρθροΜε πρώτο θέμα στην ατζέντα τον πόλεμο στη Γάζα έρχεται ο Σούκρι στην Αθήνα