Ώρες αγωνίας περνά η οικογένεια της 57χρονης Χαράς Ιωαννίδη από την Πάτρα, που μετέβη στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας στην Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση λιποαναρρόφησης και μετά από λίγες ώρες πέθανε.

Φως στα αίτια του μυστηρίου αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε και τα αποτελέσματά της αναμένονται σύντομα.

Πάντως, όπως καταγγέλλει η κόρη της, η άτυχη γυναίκα δεν υπεβλήθη ποτέ σε προεγχειρητικό έλεγχο, γεγονός που δεν διαψεύδεται από το περιβάλλον του γιατρού που πραγματοποίησε την επέμβαση, καθώς -όπως επισημαίνεται- η διαδικασία ήταν εξαιρετικά απλή.

«Ο γιατρός μας διαβεβαίωσε πως είναι όλα καλά», αναφέρει η κόρη της 57χρονης

«Πήγαμε με τη μητέρα μου στο συγκεκριμένο κέντρο στην Γλυφάδα. Δεν έγινε κανένας προεγχειρητικός έλεγχος και άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία. Η επέμβαση έγινε στις 12 το μεσημέρι. Μετά από λίγο πήγαμε σπίτι και ο γιατρός μάς διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά. Λίγο αργότερα όμως η μητέρα μου άρχισε να πονά και να έχει ναυτίες, όμως έφαγε και κοιμήθηκε περίπου δύο ώρες», είχε δηλώσει η κόρη της 57χρονης.

Από την πλευρά του, o ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης επισήμανε μιλώντας στο MEGA ότι «σίγουρα υπάρχει χρονικός συσχετισμός με την επέμβαση, οπότε θα πρέπει να διερευνηθεί ο αιτιώδης σύνδεσμος του θανάτου με πράξεις που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου για να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει κάποια σύνδεση μεταξύ τους».

Τα σενάρια και τα εξανθήματα

Εν αναμονή των σοβαρών εξελίξεων στην υπόθεση, τα ερωτήματα πληθαίνουν για το πώς έχασε η 57χρονη τη ζωή της τόσο άδικα. Τι πήγε τόσο στραβά;

Ο πλαστικός χειρουργός, Πέτρος Σαράκης, ανέφερε μιλώντας για τη φύση μιας τέτοιας επέμβασης ότι «η γκάμα είναι μεγάλη και ανάλογα με την τεχνική, η λιποαναρρόφηση μπορεί να διαρκέσει από μισή ώρα μέχρι 3 ώρες».

Την ίδια ώρα, πλαστικοί χειρουργοί υπογραμμίζουν ότι σε μια πετυχημένη επέμβαση η ζαλάδα και η ναυτία είναι φυσιολογικά συμπτώματα, που μπορούν να εμφανιστούν σε μια πετυχημένη επέμβαση.  «Με το που γυρίσαμε σπίτι από το δεύτερο νοσοκομείο, η μητέρα μου άρχισε να έχει και έντονο πόνο στο στομάχι. Τα πόδια της έβγαζαν φουσκάλες. Δεν μπορούσε να μιλήσει η μαμά μου», είχε τονίσει χαρακτηριστικά η κόρη της 57χρονης πριν λίγες ημέρες.

«Μια τέτοια επέμβαση μπορεί να έχει επιπλοκές» σημειώνουν οι πλαστικοί χειρουργοί, τονίζοντας ωστόσο ότι θα πρέπει να τηρούνται όλα τα ιατρικά πρωτόκολλα

Αυτές ακριβώς οι φουσκάλες είναι που προξενούν ερωτηματικά, αφού όπως επισήμανε ο κ. Σαράκης «το σύμπτωμα που είναι σπάνιο και πολλές φορές παθογνωμικό είναι το εξάνθημα στα πόδια. Σε αυτήν την περίπτωση δε μιλάμε για λιπώδη εμβολή, μιλάμε για μόλυνση και μάλιστα για μία μόλυνση που μπορεί να φτάνει στα όρια του τοξικού σοκ».

Από την πλευρά του, ο κ. Γαλεντέρης τόνισε: «πρέπει να διευρυνθεί το εξάνθημα. Τα τοξικά αίτια πρέπει επίσης να διερευνηθούν όπως και οι μικροβιακές αιτίες. Η νεκροτομή θα δώσει απαντήσεις για τον μηχανισμό του θανάτου. (…) Επέμβαση απλή δεν υπάρχει, ακόμα και μια συνηθισμένη επέμβαση μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές και να οδηγήσει στον θάνατο».

Όλα τα σενάρια για τον θάνατο της κομμώτριας από την Αχαϊκή πρωτεύουσα παραμένουν ανοικτά, ενώ η πλευρά του γιατρού υποστηρίζει πως όλα τα πρωτόκολλα τηρήθηκαν απαρέγκλιτα και η άτυχη γυναίκα αποχώρησε από την κλινική με δική της απόφαση.

Εν τω μεταξύ, όμως, αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη του Γιάννη Λύρα την Παρασκευή στο LIVE NEWS πως ο γιατρός που χειρούργησε τελικά την 57χρονη γυναίκα δεν ήταν ο πλαστικός χειρουργός αλλά ένας βοηθός του άλλης ειδικότητας.

Γιατί δεν εντοπίστηκε έγκαιρα το πρόβλημα

Σε τρία νοσοκομεία χρειάστηκε να μεταφερθεί η άτυχη γυναίκα που υπέφερε για ώρες, σύμφωνα με την κόρη της που την είδε να σβήνει στα χέρια της. Το γεγονός αυτό εγείρει επιπλέον ερωτήματα, καθώς δεν κατάφεραν να εντοπίσουν το πρόβλημα που υπήρχε.

«Στο ασανσέρ, στην κυριολεξία λιποθύμησε πάνω μου. Τη συνεφέρω και στη συνέχεια την ξαναπάω σε νοσοκομείο. Την τελευταία φορά με περιπολικό τη μεταφέραμε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου μας ενημέρωσαν πως η μαμά μου ”έφυγε”», είπε η κόρη της 57χρονης, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησε.

Τι επέμβαση έγινε στη Χαρά;

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως κανείς δεν γνωρίζει ακόμα και το είδος της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε η 57χρονη. Μπορεί να ήταν μια απλή αφαίρεση τοπικού λίπους, μπορεί όμως να ήταν και λιπομεταφορά, μια ιδιαίτερα περίπλοκη διαδικασία που ελλοχεύει πολλούς κινδύνους.

«Έχετε ακούσει το BBL, υπήρξε μόλυνση ακόμα και θάνατοι. Είναι εκτεθειμένο στον αέρα το λίπος. Πιθανόν να μπουν και μικρόβια», είπε ο πλαστικός χειρουργός κ. Σαράκης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙταλία: Τεράστια ανατροπή από τη Γιουβέντους, 3-3 με την Μπολόνια
Επόμενο άρθροΦωνή διαμαρτυρίας των πλημμυροπαθών επιχειρήσεων των Παλαιών Βόλου