Με κεντρικό σύνθημα “Η γνώση σώζει ζωές” πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/5/2024 και την Κυριακή 19/5/2024 στο προσωπικό του Κ.Υ Αλμυρού σεμινάριο πρώτων βοηθειών από το ΕΚΑΒ Βόλου.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν να ενημερωθεί όλο το προσωπικό (υγειονομικό και λοιπό) για τις πρώτες βοήθειες και την Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ). Ακολούθησε τόσο θεωρητική όσο και πρακτική παρουσίαση των βασικών αρχών των πρώτων βοηθειών σε περίπτωση πνιγμού, ανακοπής, λιποθυμίας κλπ.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης στις Α΄ Βοήθειες–ΚΑΡΠΑ όπως ανέφερε ο Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Παναγιώτης Ι. Γεωργιάδης, αποτελεί μία σημαντική δράση πρόληψης, βελτιώνει τις γνώσεις και τις δεξιότητες του προσωπικού πάνω στα νέα πρωτοκολλά, αναβαθμίζει τις υπηρεσίες προς τους πολίτες και ταυτόχρονα αυξάνεται το ήδη σε υψηλά επίπεδα αίσθημα προσφοράς στην ανάγκη.

Ο Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού κ. Παναγιώτης Ι. Γεωργιάδης, ευχαριστεί τα στελέχη του ΕΚΑΒ για την πολύτιμη βοήθειά τους και την μέχρι σήμερα αγαστή συνεργασία.

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Έβαζε βενζίνη σε χορτοκοπτικό και κατέληξε στο νοσοκομείο με εγκαύματα 2ου βαθμού
Επόμενο άρθροΕορτασμός μετακομιδής λειψάνων Αγ. Νικολάου στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου