Την Παρασκευή, 17 Μαΐου 2024, στις 11.00 π.μ., διοργανώθηκε μια σημαντική επιμορφωτική ημερίδα με τίτλο «Τεχνητή Νοημοσύνη: στην Υπηρεσία της Ανθρώπινης Σκέψης». Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης στα Μελισσάτικα, υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Δ.Ε.) Μαγνησίας σε συνεργασία με τους Συμβούλους Εκπαίδευσης Φυσικών Επιστημών Κωνσταντίνο Παναγιώτου και Ευάγγελο Διακουμή και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Την ημερίδα παρακολούθησαν 18 μαθητές του 1ου Γυμνασίου, οι περισσότεροι από τους οποίους ανήκουν στην ομάδα ρομποτικής του σχολείου 1st Gym Robotics Team και οι υποδιευθύντριες του σχολείου κα Σακκελαρίδου Ευθαλία και κα Πανηγυριτζόγλου Αθηνά. Η συμμετοχή τους είχε στόχο να ενισχύσει τις γνώσεις τους και να τους εμπνεύσει για τις επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη (AI).

Η ημερίδα επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη της συνεργατικής σχέσης μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης και της ανθρώπινης σκέψης. Σημαντικοί στόχοι της εκδήλωσης ήταν κυρίως η ανάδειξη επαγγελματικών προκλήσεων του μέλλοντος και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνητή νοημοσύνη σε διάφορους τομείς. Επίσης οι ομιλητές εστίασαν στην  καθοδήγηση των νέων σε συναφή με την τεχνητή νοημοσύνη επαγγέλματα και παρουσιάστηκαν οι βασικές δεξιότητες και γνώσεις που απαιτούνται για να ασχοληθούν με τα επαγγέλματα του μέλλοντος που σχετίζονται με την AI. Τονίστηκε η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπινης σκέψης και εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενσωματωθεί στην καθημερινή ζωή και στις επαγγελματικές δραστηριότητες για να υποστηρίξει την ανθρώπινη δημιουργικότητα και απόδοση.

Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν τις ομιλίες αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις από την επιμορφωτική αυτή ημερίδα. Η συμμετοχή τους σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις όχι μόνο εμπλουτίζει τις ακαδημαϊκές τους γνώσεις αλλά και τους προετοιμάζει καλύτερα για τις μελλοντικές τους επαγγελματικές επιλογές.

Η επιτυχημένη διοργάνωση και η ενεργή συμμετοχή των μαθητών καταδεικνύουν τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στον τομέα της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, συμβάλλοντας στην προετοιμασία μιας νέας γενιάς επαγγελματιών που θα ηγηθούν στις τεχνολογικές εξελίξεις του μέλλοντος.

Προηγούμενο άρθροΠαρουσία Πρωθυπουργού η εκδήλωση για το Ψηφιακό Σχολείο στα Ριζώματα Ημαθίας
Επόμενο άρθροΈσπασαν τον τάφο του Κώστα Βουτσά στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών – «Είναι βεβήλωση μεγάλη» λέει η Εύη Καραγιάννη