Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή επισκέφτηκε τον Ν. Ροδόπης μαζί με τον Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργό Σταύρο Καλαφάτη, προκειμένου να πραγματοποιήσουν συναντήσεις με φορείς της περιοχής στο πλαίσιο της διαρκούς επικοινωνίας με την περιφέρεια αλλά και ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Το πρόγραμμα επαφών της Υφυπουργού Παιδείας και του Γραμματέα ξεκίνησε με την επίσκεψή τους στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, όπου συναντήθηκαν με τον Πρύτανη Φώτιο Μάρη, την Αντιπρύτανη Έρευνας και Διά βίου Εκπαίδευσης Μαρία Μιχαλοπούλου και τους καθηγητές Μαρία Δημάση και Γιώργο Τσομή. Ο Πρύτανης ανέπτυξε, αναλυτικά, το πρόγραμμα εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου και τις συνεργασίες με άλλα ερευνητικά ιδρύματα για την προώθηση καινοτόμων δράσεων ενώ η Υφυπουργός Παιδείας τόνισε την ανάδειξη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε Μητροπολιτικό με την ίδρυση νέων σχολών και τμημάτων και υπογράμμισε το μήνυμα ότι η προτεραιότητα δίνεται στα δημόσια και, ειδικά, στα περιφερειακά Πανεπιστήμια και ξεκινά, έμπρακτα, από το ΔΠΘ.

Στη συνέχεια, η κα Μακρή και ο κ. Καλαφάτης συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα με την εγκάρδια μεταξύ τους συζήτηση να ενδυναμώνει την σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας μέσα από τον ειλικρινή διάλογο και τις αμοιβαίες αγαθές προθέσεις.

Η Υφυπουργός Παιδείας και ο Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενοι από την υποψήφια ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νουρτζάν Σούλογλου, γιατρό – επιμελήτρια Β’ Γενικής Ιατρικής στο Περιφερειακό Ιατρείο της Αμβροσίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Μουφτή Κομοτηνής Τζιχάτ Χαλήλ, παρουσία και της Βάλιας Πενταρβάνη, Επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά από μια ουσιαστική επικοινωνία και με τις ευχές τους για καλή επιτυχία στην υποψήφια ευρωβουλευτή, η κα Μακρή και ο κ. Καλαφάτης βρέθηκαν στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Εμμανουήλ Ταπατζά, στην έδρα της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης. Στην συνάντηση, που εκτυλίχθηκε σε εγκάρδιο κλίμα και όπου παραβρέθηκαν πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι, η κα Μακρή συζήτησε με τον κ. Ταπατζά σχετικά με τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για την ίδρυση Καλλιτεχνικού Γυμνασίου στην Κομοτηνή και ειδικού σχολείου στην ορεινή Ροδόπη, για τα οποία η Υφυπουργός Παιδείας μετέφερε την ενημέρωση που είχε για την δρομολόγησή τους.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας της Υφυπουργού Παιδείας και του Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας ήταν ο Δήμος Αρριανών, όπου συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Αρριανών Χαλίλ Μπασίς, μετέβησαν στο Δημαρχείο, στην Φιλλύρα. Εκεί, τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Χουσεϊν Ερδέμ και η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και συζήτησαν αιτήματα του Δήμου, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του ΥΠΑΙΘΑ, όπως την δημιουργία Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και τις αυξημένες ανάγκες σε παράλληλη στήριξη.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν και γενικότερα ζητήματα του Δήμου, όπως η συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων και των σχολικών υποδομών καθώς και τα σχολικά γεύματα και η κα Μακρή δεσμεύτηκε να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές.

Η παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και του Γραμματέα της Κ.Ο. της Ν.Δ. στον Δήμο Αρριανών ολοκληρώθηκε, μέσα σε ιδιαίτερα φιλική ατμόσφαιρα, σε καφέ της περιοχής, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Αρριανών και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ συνομίλησαν με κατοίκους για τοπικά ζητήματα.

Ακολούθως, η Υφυπουργός Παιδείας και ο Γραμματέας της Κ.Ο.  παραβρέθηκαν σε κάλεσμα των Προέδρων της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Κομοτηνής και της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης Νίκου Αργυρού και Κωνσταντίνας Λεοντίδου, αντίστοιχα, σε κεντρικό καφέ της πόλης, παρουσία μελών της ΔΕΕΠ Ροδόπης και φίλων της παράταξης.

Καθώς η ημέρα της επίσκεψης των Μακρή – Καλαφάτη στην Ροδόπη συνέπεσε με τις εκλογές στο ΤΕΕ, η Υφυπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το παράρτημα Ροδόπης και ευχήθηκε καλή επιτυχία στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος ΤΕΕ Θράκης Δημήτρη Λουρίκα και στον μηχανικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή Γιάννη Βεζυργιαννίδη για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Το πρόγραμμα της περιοδείας της Υφυπουργού Παιδείας ολοκληρώθηκε με την συνάντησή της με την Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια ΑΜΘ Μαριγούλα Κοσμίδου, την Διευθύντρια Α/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Κατερίνα Σαραφίδου, τον Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης Γιώργο Γιαντσόπουλο, τον Συντονιστή Μειονοτικής Εκπαίδευσης Βασίλη Συμεωνίδη και τους προϊσταμένους των τμημάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε τοπικά και γενικότερα εκπαιδευτικά θέματα και ζητήματα της σχολικής κοινότητας, για τα οποία η κα Μακρή έχει στενή συνεργασία με τα στελέχη εκπαίδευσης.

Προηγούμενο άρθροΚιλκίς: Κτηνοτρόφος πυροβόλησε και σκότωσε 45χρονο
Επόμενο άρθροΧρ. Τριαντόπουλος από Αρκαλοχώρι: Ενδυνάμωση υπηρεσίας, νέα πρόβλεψη για τα «πράσινα» κτίρια, νέο σχήμα στήριξης επιχειρήσεων, αλλά και ανάγκη συνεργασίας όλων για την αποκατάσταση