Πυρά κατά του Κωστή Χατζηδάκη εξαπολύει η Νέα Αριστερά για τα όσα ανέφερε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στην ετήσια τακτική γενική συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων.

Όπως τονίζει η Νέα Αριστερά, «ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, επανέλαβε χθες ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στην μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα ενώ προανήγγειλε την άρση των προσωρινών μέτρων που έχουν ληφθεί «όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση». Χωρίς φυσικά να εξηγεί τι σημαίνει για την κυβέρνηση «ομαλοποίηση της κατάστασης» όσον αφορά τις τιμές στα ράφια».

«Η οικονομική πολιτική της ΝΔ αναπαράγει το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας»

«Με λίγα λόγια», σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, «το μόνο μέτρο για τη μείωση των τιμών που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση είναι… οι επικοινωνιακές προεκλογικές επιστολές του κ. Μητσοτάκη που καταγγέλλει μετά από δυόμισι χρόνια την απληστία των πολυεθνικών. Οι ίδιες πολυεθνικές που στην Ελλάδα έχουν ευνοηθεί σκανδαλωδώς τα τελευταία χρόνια της ασύμμετρης ακρίβειας, την οποία πληρώνουν δυσανάλογα τα χαμηλά εισοδήματα και οι λαϊκές τάξεις».

Παράλληλα υποστηρίζει ότι «την ίδια στιγμή που το οικονομικό επιτελείο πανηγυρίζει για την πορεία της οικονομίας και την αύξηση των εξαγωγών ο κ. Στουρνάρας τους διαψεύδει».

«Υπάρχει διέξοδος και περνάει μέσα από την ηχηρή αποδοκιμασία των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Υπογραμμίζει πως «σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος το πρώτο τρίμηνο του 2024 σημειώθηκε μείωση εξαγωγών και αύξηση των εισαγωγών σε σταθερές τιμές. Έτσι, η μείωση του πραγματικού εισοδήματος για τους πολλούς και τα υπερκέρδη για τους λίγους, δεν είναι τα μοναδικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Η οικονομική πολιτική της ΝΔ αναπαράγει το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο της ελληνικής οικονομίας που μεσοπρόθεσμα παράγει ανεπαρκή πλούτο, η διανομή του οποίου είναι καταφανώς άνιση».

Καταληκτικά η Νέα Αριστερά λέει πως «τα κέρδη της ανάπτυξης μοιράζονται στις ελίτ, ενώ για την πλειοψηφία των νοικοκυριών, των εργαζόμενων, των νέων, η ακρίβεια και η μείωση του πραγματικού εισοδήματος είναι η ωμή πραγματικότητα» και προσθέτει πως «υπάρχει διέξοδος και περνάει μέσα από την ηχηρή αποδοκιμασία των πολιτικών της κυβέρνησης Μητσοτάκη στις κάλπες των ευρωεκλογών. Στις 9 Ιουνίου να δώσουμε φωνή στο δίκιο μας».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε κινηματογραφική διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο 7 χρόνια μετά – Είχαν τραβήξει τα ρολά
Επόμενο άρθροΕλένη Μενεγάκη: Η ανάρτησή της με φιλιά στον κόσμο που της εύχεται για τη γιορτή της