Ακόμα ένα άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σημειώθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης με θύμα μία 30χρονη, η οποία ευτυχώς κατάφερε να ειδοποιήσει την Αστυνομία και να γλιτώσει από τα χέρια του κακοποιητικού συντρόφου της.

Το πρωί της Τρίτης, το ζευγάρι είχε έναν έντονο καβγά μέσα στο αυτοκίνητο στην παραλιακή λεωφόρο αλλά τα πράγματα γρήγορα ξέφυγαν.

O 41χρονος χτυπούσε άγρια, απειλούσε και έβριζε τη σύντροφό του μέσα στο αυτοκίνητο

Όλο και περισσότερες γυναίκες ξεπερνούν τον φόβο και αντιδρούν στην κακοποίησή τους

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, ο 41χρονος άνδρας άρχισε να χτυπά άγρια τη νεαρή γυναίκα, να την βρίζει και να την απειλεί εγκλωβίζοντάς την στο εσωτερικό του οχήματος.

Τα χτυπήματα που δέχτηκε η 30χρονη ήταν τόσο άγρια που χρειάστηκε στη συνέχεια να μεταβεί στο εφημερεύον νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Μέσα σε λίγο χρόνο από τη στιγμή που η γυναίκα κατάφερε με κάποιον τρόπο να ειδοποιήσει την Αστυνομία υποδεικνύοντας το σημείο στο οποίο βρίσκονταν, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν τον 41χρονο δράστη με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας.

Σοκάρουν οι αριθμοί – 50 συλλήψεις την ημέρα

Η βία συνέβαινε πάντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τώρα αποκαλύπτεται καθώς τα στόματα ανοίγουν. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Οι αριθμοί σοκάρουν. Σύμφωνα με τον υπουργό, γίνονται πενήντα συλλήψεις ανδρών για ενδοοικογενειακή βία σε καθημερινή βάση.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα, υπάρχουν 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας τα οποία στο τέλος του μήνα – σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη – θα γίνουν 63 διασκορπισμένα σε όλους τους νομούς της επικράτειας, ενώ σε κάθε νομό θα λειτουργεί ένα ασφαλές σπίτι (safe house).

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαρουσίαση στον Βόλο του βιβλίου “Ιαχές και ψίθυροι”
Επόμενο άρθροΕγκαίνια Έκθεσης ζωγραφικής και κεραμικής με έργα παιδιών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του «Στέκι Παιδιού»