Στη σημασία των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου αναφέρθηκε από τα Σέρβια της Κοζάνης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης (εικόνα πάνω από makthes), μιλώντας σε συγκέντρωση στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία.

«Ο μεγάλος κίνδυνος για τη Δημοκρατία είναι η αποχή», είπε και ζήτησε «να αποκρούσουμε και τη χαλαρότητα που υπάρχει στις ευρωεκλογές, αλλά και τις όποιες προσωρινές στενοχώριες που μπορεί να υπάρχουν. Να πάμε στις εκλογές συντεταγμένα και με απόλυτη συσπείρωση της βάσης μας και το βράδυ των ευρωεκλογών να είμαστε εμείς οι μεγάλοι νικητές και να στείλουμε ένα μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας».

Η ψήφος διαμαρτυρίας παραμένει κίνδυνος για την κυβέρνηση παρά το ότι έχει άνετο προβάδισμα έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ

«Η σταθερότητα είναι προϋπόθεση για να κάνουμε μεγάλα άλματα στο μέλλον», επέμεινε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας:

«Το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι πολιτική αστάθεια. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μα και θέλω το βράδυ των ευρωεκλογών το μήνυμα της πολιτικής ισχύος της Νέας Δημοκρατίας να είναι δυνατό».

Ζητούμενο η συσπείρωση

Στόχος των πρωθυπουργικών περιοδειών αλλά και των περιοδειών που πραγματοποιούν μεικτά κλιμάκια κυβερνητικών και κομματικών στελεχών είναι η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση της κομματικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, η ψήφος διαμαρτυρίας παραμένει κίνδυνος για την κυβέρνηση παρά το ότι έχει άνετο προβάδισμα έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες, από τις ευρωεκλογές θα βγουν και συμπεράσματα τα οποία έχουν να κάνουν με την εγχώρια πολιτική σκηνή και παρατήρησε:

«Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι, γιατί δεν ψηφίζουμε για βουλευτές και για πρωθυπουργό. Αυτό το ζήτημα το λύσαμε στις διπλές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου. Η χώρα έχει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας. Όμως, προσέξτε, τι συμβαίνει. Έρχεται η αντιπολίτευση, σύσσωμη, και αντιπολίτευση από τα δεξιά μας και η αντιπολίτευση από τα αριστερά μας και λέει ένα πράγμα, στείλτε μήνυμα αποδοκιμασίας σε αυτή την κυβέρνηση.

Να αμφισβητηθεί, δηλαδή, η πολιτική σταθερότητα για να οδηγηθούμε, ενδεχομένως, σε κάποιες απρόβλεπτες εξελίξεις, τις οποίες μόνο αυτοί μπορεί να έχουν στο δικό τους στο μυαλό. Εγώ, λοιπόν σας λέω σήμερα ότι το τελευταίο που χρειάζεται η χώρα είναι η πολιτική αστάθεια. Η κυβέρνηση αυτή έχει μία ισχυρή λαϊκή νόμιμοποίηση. Έχουμε ξεκινήσει να υλοποιούμε ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών, έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας και θέλω το βράδυ των ευρωεκλογών το μήνυμα της πολιτικής ισχύος της Νέας Δημοκρατίας να είναι δυνατό. Για αυτό χρειάζομαι τη βοήθεια όλων».

Οι σταθμοί της περιοδείας

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Βελβεντό και είδε συνεταιρισμούς τους οποίους χαρακτήρισε «εξαιρετικούς» και είπε ότι «είναι το μοντέλο αγροτικού τομέα το οποίο εμείς πρεσβεύουμε, τη συνεργασία, την ποιότητα, την εξωστρέφεια, αλλά κάποιοι πρέπει να αγωνιστούν στις Βρυξέλλες για να στηρίξουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες».

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε και την υψηλή γέφυρα Σερβίων, είδε τα έργα αποκατάστασης πού είναι σε εξέλιξη και τόνισε πώς μετά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί υπήρξε άμεση παρέμβαση, τώρα γίνεται μία ολιστική μελέτη και δήλωσε πως ό,τι χρειαστεί να γίνει για τη γέφυρα θα το κάνει η κυβέρνηση, ώστε οι κάτοικοι των Σερβίων και όλα τα προϊόντα που παράγονται στην περιοχή να έχουν τη γρηγορότερη και την ευκολότερη πρόσβαση στην Κοζάνη.

Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, περπάτησε στο κέντρο των Σερβίων και συνομίλησε με κατοίκους, ανάμεσα τους και μια ομάδα μαθητών γυμνασίου.

Τον κ. Μητσοτάκη καλωσόρισε ο δήμαρχος Σερβίων Χρήστος Ελευθερίου.

Η επίσκεψη στους αγροτικούς συνεταιρισμούς στο Βελβεντό

Στις συναντήσεις που είχε κατά την επίσκεψή του το πρωί, τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ΑΣΟΠ «Δήμητρα» και ΑΣΕΠΟΠ στο Βελβεντό Κοζάνης, τέθηκαν στο επίκεντρο τα μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

«Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε με το κόστος παραγωγής, έχουμε κάθε λόγο γιατί θέλουμε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας να είναι ανταγωνιστικοί. Κάναμε μία αρκετά γενναία κίνηση με τη ΔΕΗ, με δική μου προσωπική παρέμβαση, για να μπορούμε να δώσουμε μακροχρόνια καλές τιμές στο ρεύμα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συζήτηση τέθηκαν επίσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην αγροτική παραγωγή, η ενεργητική προστασία των καλλιεργειών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι αποζημιώσεις που χορηγεί ο ΕΛΓΑ. «Για τον ΕΛΓΑ αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι βάλαμε βαθιά το χέρι στην τσέπη τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, γιατί προφανώς οι εισφορές δεν κάλυψαν το σύνολο των ζημιών. Δαπανήσαμε πάνω από 500 εκατομμύρια πρόσθετα για να μπορέσουμε να αποζημιώσουμε αγρότες από φυσικές καταστροφές.

Και τώρα, βέβαια, μεγάλη πρόκληση είναι ο καινούργιος Κανονισμός του ΕΛΓΑ, για να είμαστε πια πιο προσαρμοσμένοι και να δώσουμε όμως και μια πραγματική αίσθηση ότι η ασφάλιση είναι μια ανταποδοτική συνεισφορά και ότι ό,τι πληρώνεις πρέπει να μπορείς και να το παίρνεις. Και να περάσουμε και ένα μέρος της ευθύνης και λίγο περισσότερο και στον ίδιο τον παραγωγό», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά τους, τα μέλη των συνεταιρισμών ενημέρωσαν τον Πρωθυπουργό για τις επενδύσεις που υλοποιούν αλλά και τη σημασία που αποδίδουν στις εξαγωγές, που κατευθύνονται κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη και ανέρχονται έως το 50% των συνολικών τους πωλήσεων.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Βελβεντού και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μανώλη Στεργίου, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΦαγητό με γαρνιτούρα κάμπιες – Σοκάρουν οι καταγγελίες για την εταιρεία που ελέγχεται για δηλητηρίαση μαθητών
Επόμενο άρθροΤένις: Τα χρηματικά έπαθλα στο εφετινό Roland Garros