Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Μαγνησίας, συμμετείχε την Κυριακή 19/05 στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και στον Βόλο, για τη 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.  Η διοργάνωση έλαβε χώρα στο μνημείο της Γενοκτονίας, που βρίσκεται στη προσφυγομάνα Νέα Ιωνία, στο άλσος «Ανδρέας Βαλαχής» το πρωί της Κυριακής. Μετά από Επιμνημόσυνη Δέηση, ακολούθησε ομιλία του Προέδρου της Ένωσης Ποντίων του Νομού Μαγνησίας, κ. Κωνσταντίνου Περκουλίδη και Κατάθεση στεφάνων από ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές αρχές, Εκπροσώπους Πολιτικών Κομμάτων, Ποντιακών Οργανώσεων και Νομικών Προσώπων. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπησε το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Πολίτης Αντώνης.

Η ημέρα υπενθυμίζει  τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους, που διήρκεσαν από το 1916 έως και το 1923 και είχαν σαν αποτέλεσμα να μετατρέψουν σε πρόσφυγες χιλιάδες αυτόχθονες Έλληνες της περιοχής, ενώ 353.000 ψυχές υπολογίζεται ότι χάθηκαν.  Η Ποντιακή Γενοκτονία αναγνωρίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων πριν 30 χρόνια, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ η 19η Μαΐου καθιερώθηκε ως ημέρα μνήμης, γιατί η μνήμη είναι φρουρός ώστε να μην ξανασυμβούν τέτοιες φρικαλεότητες. Η φετινή ημέρα μνήμης αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς πριν λίγες εβδομάδες έφυγε από κοντά μας ένας άνθρωπος που αγωνίστηκε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ο αείμνηστος Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης με αφορμή τη χθεσινή ημέρα, ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση των γενοκτονιών όλων των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας συνεχίζεται, εντός και εκτός της χώρας. Ο ίδιος άλλωστε τα τελευταία χρόνια έθεσε το ζήτημα διεθνώς, ως Ευρωβουλευτής, κάνοντας πράξη την απαίτηση των Ποντιακών Σωματείων. Σε μια εποχή πατριδοκαπηλίας  το ΠΑΣΟΚ προασπίζει με σοβαρότητα, ευρωπαϊκή προοπτική και θεσμικές διεργασίες τη πατρίδα και τον Ελληνισμό.

Προηγούμενο άρθροΑΑΔΕ: Επεκτείνεται ο χρόνος ισχύος πιστοποιητικών ΕΝΦΙΑ
Επόμενο άρθροΠλωτά φωτοβολταϊκά σε δέκα αρδευτικούς ταµιευτήρες στην περιοχή της Κάρλας