Τις όποιες σκέψεις της εταιρείας «Γιαννίτσης Group» για άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου που παρασκευάστηκαν τα τρόφιμα που προκάλεσαν τροφική δηλητηρίαση σε δεκάδες μαθητές και υπέστη σοβαρές ζημιές μετά τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή, «παγώνει» ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων, ο οποίος αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, με την υπ’ αριθμ. 5862/22.05.2024 απόφαση αναστέλλεται η λειτουργία του εργοστασίου τροφίμων «εωσότου διαμορφωθούν κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέπουν την ασφαλή παραγωγή ειδών τροφίμων».

Μετά την απόφαση αναστολής λειτουργίας του εργοστασίου από τον ΕΦΕΤ, ακολούθησε η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ -ο οποίος είχε ζητήσει τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής- για την «αναστολή διανομής σχολικών γευμάτων στο δήμο Λαμιέων».

Η ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ

«Το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.»

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.».

Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του δήμου Λαμιέων τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροWorld’s first Full Loop: Ο Έλληνας ποδηλάτης με τα 120 εκατ. views μιλάει στο zougla.gr
Επόμενο άρθροΤο διάβημα της Λιβύης για τις έρευνες στην Κρήτη και οι σχέσεις Αθήνας – Τρίπολης με φόντο το τουρκολιβυκό μνημόνιο