Ένα τετράδιο που βρέθηκε στο σπίτι της προϊστάμενης της ΔΟΥ Χαλκίδας και έχει σημειώσεις με ονόματα και χρηματικά ποσά από το 2020 φαίνεται ότι είναι το στοιχείο που «καίει» την ίδια και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος εφοριακών που εκβίαζαν και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά από επιχειρηματίες της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις έρευνες της Αστυνομίας έχουν εντοπιστεί συνολικά τέσσερα σημειωματάρια και έχουν μπει στο στόχαστρο των Αρχών.

Τι είπε η διευθύντρια στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με την Αστυνομία η 50χρονη διευθύντρια της Εφορίας είχε αρχηγικό ρόλο στο κύκλωμα ωστόσο η ίδια φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι «πριν ακόμα λάβω τη θέση μου ως προϊσταμένη στη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας το Σεπτέμβριο 2023, γνώριζα ότι υπήρχαν υπάλληλοι που λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά για την παροχή φορολογικών “διευκολύνσεων” σε εταιρείες. Όταν ανέλαβα τη θέση της Προϊσταμένης, με προσέγγισαν η …. (ανέφερε το όνομα της 67χρονης υπαλλήλου που συνελήφθη) και η … (ανέφερε το όνομα της 56χρονης διεκπεραιώτριας που επίσης συνελήφθη), λέγοντας ότι με τον τρόπο που ενεργούν τόσα χρόνια, όλοι είναι ικανοποιημένοι και θα μπορούσα να έχω και εγώ έξτρα εισόδημα ως βοήθημα για τις δικές μου ανάγκεςπείθοντάς με να συμμετέχω ως Προϊσταμένη στις παράνομες ενέργειες».

Το σημειωματάριο που βρέθηκε στην κατοχή της φαίνεται να υπάρχουν καταγραφές συναλλαγών πολύ πριν τον Σεπτέμβριο του 2023

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποκαλυπτικοί διάλογοι της διευθύντριας με άλλα μέλη του κυκλώματος.

Στο πρώτο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται η Προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας να συνομιλεί με τον λογιστή της οργάνωσης. Όπως φαίνεται υπάρχει ένα ακόμη πρόσωπο, το οποίο τους χαλάει τη «μοιρασιά».

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Ο άλλος με εκνεύρισε. Μου λέει «θέλω να πάρω 5 χιλιάδες ευρώ», δεν ξέρω τι θα κάνεις

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Ωω

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Πολύ κλάψιμο. Του λέω, συγγνώμη, άμα πάρεις, εγώ τι πρέπει να πάρω, η προϊσταμένη τι θα πάρει από 1.000 ευρώ. Και κάντο παραπάνω. Εντάξει του λέω θα το δω για παραπάνω, άντε να πάρει μέχρι τα 12. Πολύ κλάψα. Τους βάλαμε στο παιχνίδι τώρα αυτό….

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Εντάξει, εσύ υπογράφεις  αλλά και εγώ πες στα έχω φτιάξει. Σου έφτιαξα οικονομικά, επιταγές, όλα.

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Εντάξει τι να πω ρε μωράκι. Δεν μου άρεσε η κλάψα και έχω και έξοδα, ξέρεις

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Του λέω ξέχασέ το αυτό το ποσό. Μου λέει 4 (χιλιάρικα)

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Θα πάρει 3 και εντάξει. Άμα πάρει 3 αυτός, θα πάρουμε εμείς από 2 δηλαδή;

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Κάνε εσύ την πρόσθεση

-ΑΡΧΗΓΟΣ: 10 δεν θα δώσει;

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Θα σε χρειαστεί και σε άλλη υπόθεση.

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Α, δώσε 1 άμα είναι

Σε άλλο ηχητικό ακούγεται η «Αρχηγός» του κυκλώματος, η Προϊσταμένη Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας, να συνομιλεί με τα μέλη της οργάνωσης για το πόσα χρήματα θα πάρουν από τους «πελάτες».

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Ρε συ, αυτοί έχουν φάει 1,5 εκατομμύριο. Τα κάνανε πως τα κάνανε για να ζητήσουν 15 χιλιάδες φόρο. Εκεί πέρα χτύπησε, στην απληστία τους. Δηλαδή 15 χιλιάρικα τους έλειψαν;

-ΜΕΛΟΣ: Έτσι, γ… τους

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Ε ναι, γιατί ήθελαν να ρίξουν και εμάς για ψίχουλα και στην υγειά των κορόιδων

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Άκου η θείτσα από την Αθήνα. Τι θα κάνουμε με αυτούς;

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Τίποτα, θα φάνε π… και μετά βλέπουμε τι μπορεί να μαζέψει η θείτσα

-ΛΟΓΙΣΤΗΣ: Προσωρινό 1 εκατομμύριο βγάλε. Τι γαϊδούρια ρε, μου ήρθαν κάτω τους εξήγησα την διαδικασία, λέω παιδιά έχουμε επαφή με δύο ελεγκτές. Δώστε παρουσία να υπάρχει μια επαφή. Από αυτά που τους είπα δεν κάνανε τίποτα

Στο τρίτο ηχητικό ντοκουμέντο συνομιλούν η «Αρχηγός» με άλλο μέλος του κυκλώματος, οι οποίες αναφέρουν ότι υπάρχει μέλος της οργάνωσης που τους εκθέτει.

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Η άλλη πάει και παίρνει όσα παίρνει και λέει ότι τα ζητάω εγώ, με έχει κάνει ρόμπα

-ΜΕΛΟΣ: ώπα ρε…

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Θέλω να βρούμε έναν τρόπο πως θα την μαζέψω. Μου τα είπε ένας επιχειρηματίας με ονόματα για να την προσέχω

-ΜΕΛΟΣ: Άλλη φορά πες της να μην ξανά πει σε κανέναν τίποτα. Καλύτερα να έχεις εξασφαλίσει τη θέση σου.

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Και ποιόν άλλον;

-ΜΕΛΟΣ: Αν πήγαινες στην Τ… της έχω εμπιστοσύνη. Και η μοιρασιά εκεί που είναι να γίνει σε δύο, θα γίνει σε τρεις. Εσύ το δικό σου θα το παίρνεις ενώ, η άλλη από την μ… που έκανε θα μοιράζεται το ποσοστό της.

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Αυτός δεν ξέρει τίποτα, εδώ του κάνω και μαθήματα πώς να συμπεριφέρεται

-ΜΕΛΟΣ: Ναι αλλά είναι καλός όμως, δεν κοιτάει να εκμεταλλευτεί

-ΑΡΧΗΓΟΣ: Ναι αλλά μπροστά σε άλλους δείχνει την οικειότητα και του λέω «είσαι τελείως χαζός; Υπάρχει λόγος να δείξεις την οικειότητα με τον συγκεκριμένο λογιστή:

-ΜΕΛΟΣ:  Πες του «δεν θέλω να φαίνεσαι καθόλου, θα μιλάς για την περίπτωσή σου και θα φεύγεις»

Σε μία άλλη από τις φερόμενες τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε η διευθύντρια με τον λογιστή που συμμετείχε στο κύκλωμα, συζητούν ενδεχομένως αναφέρονται μεταξύ άλλων πως ο … έχει στην τράπεζα 75.000 ευρώ κι ότι «Α, έχει λεφτουδάκια».

Λογιστής: Ο … ήταν να έρθει, να πάρουμε τηλέφωνο τον … δεν ήρθε. Οπότε…
Διευθύντρια: Ο … έχει στην τράπεζα τώρα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
Λογιστής: Πόσα έχει;
Διευθύντρια: 75
Λογιστής: Α, έχει λεφτουδάκια.
Διευθύντρια: Έχει λεφτουδάκια.
Λογιστής: Και 600 που θα πάρει;
Διευθύντρια: Ναι, έχει.
Λογιστής: Μήπως πρέπει να την πάρουμε την υπόθεση;
Διευθύντρια: Δεν ξέρω. Γι’ αυτό σου κρατάω ακόμα.
Λογιστής: Το ξανασκέφτομαι τώρα.
Διευθύντρια: Ναι, δεν ξέρω.
Λογιστής: Και εγώ αυτές τις επιφυλάξεις έχω.

Η επιχείρηση των Εσωτερικών Υποθέσεων και οι συλλήψεις έγιναν το πρωί της Τρίτης.

«Έγιναν κάποιες συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία. Έβγαινε ένας πολίτης από εφορία που λίγο πριν άφησε έναν φάκελο, σε ένα πρόσωπο σε ένα γραφείο και μετά μπήκαμε μέσα και τους συλλάβαμε» δήλωσε στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ο φορολογούμενος-θύμα του κυκλώματος- ανέφερε αργότερα στους αστυνομικούς: «παρέδωσα στην Προϊσταμένη, εντός του γραφείου της, έναν κλειστό φάκελο, λευκού χρώματος, ο οποίος περιείχε 10.000 ευρώ, κατόπιν εκβίασης από υπαλλήλους της ανωτέρω Υπηρεσίας για βλάβη της επιχείρησής μου. Δεν είναι η πρώτη φορά καθώς και στις 17-05-2024, ημέρα Παρασκευή είχε ξαναγίνει κάτι αντίστοιχο».

Κατά την έρευνα στο γραφείο της προϊσταμένης βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, και ο φάκελος που περιείχε τα χαρτονομίσματα.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός: «Οι φίλαθλοί μας να δείξουν σεβασμό στην έδρα του τελικού»
Επόμενο άρθροΠαππάς: Απολύτως εφαρμόσιμες οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια με έκθεση-χαστούκι στη ΝΔ από το ΓΛΚ