Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι φοιτητικές εκλογές στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, με τις παρατάξεις να ξεκινούν την ανάρτηση των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ωστόσο, για μια ακόμα φορά δεν θα υπάρχουν κοινά αποτελέσματα, με τις οργανώσεις να δίνουν η κάθε μία τα δικά τους συγκεντρωτικά αποτελέσματα, καθώς και ξεχωριστά ανά σχολή ή φοιτητικό σύλλογο.

Πρώτοι και… πρώτοι

Τη νίκη στις εκλογές πανηγυρίζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία έσπευσε να ανακοινώσει ότι «εκτιμά ότι θα είναι και πάλι πρώτη, διατηρώντας τα ποσοστά της, βαδίζοντας προς την 37η συνεχόμενη νίκη της».

Σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η ίδια συγκεντρώνει ποσοστό 49,03% έναντι 17,55% της ΠΚΣ και 6,61% της ΠΑΣΠ. Ακολουθούν ΕΑΑΚ με 5,95% και Δίκτυο 0,51%, ενώ ποσοστό 17,84% συγκεντρώνουν οι υπόλοιποι συνδιασμοί.

Ομαλά εξελίχθηκε η εκλογική διαδικασία στις σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Από την πλευρά της, η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας κατηγορεί τη «γαλάζια» παράταξη υποστηρίζοντας ότι «η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική».

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, όπως δημοσιεύονται από τις εφορευτικές επιτροπές των σχολών, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώνει η ΠΚΣ (με το ποσοστό ενσωμάτωσης στο 31,94%), έρχεται πρώτη με 44,76% έναντι 18,80% της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και 5,87% των ΕΑΑΚ. Ακολουθούν ΠΑΣΠ με 3,46% και ATTACK με 2,90%, ενώ 18,90% συγκεντρώνουν οι υπόλοιπες παρατάξεις.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟι πλούσιες χώρες θησαυρίζουν εις βάρος των φτωχών από τα «περιβαλλοντικά δάνεια»
Επόμενο άρθροΕυρωεκλογές: Προεκλογικά «τερτίπια» ΝΔ με την «εισαγόμενη» ακρίβεια – Δεν πείθουν κανέναν, απαντούν τα κόμματα