Δεύτερο κοντέινερ με μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης εντόπισαν μέσα σε δύο ημέρες  οι Αρχές στο λιμάνι του Πειραιά και εξετάζεται το ενδεχόμενο αν τα δύο φορτία σχετίζονται μεταξύ τους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες βρέθηκαν 210 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με κατεψυγμένες γαρίδες. Για την υπόθεση αυτή η Αστυνομία προχώρησε σε 4 συλλήψεις.

Οι έρευνες δεν σταμάτησαν εκεί και σήμερα εντοπίστηκε ένα ακόμα κοντέινερ όπου μέσα βρέθηκαν πάνω από 100 κιλά κοκαΐνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο φορτία έχουν κοινά χαρακτηριστικά ωστόσο σχηματίζεται νέα δικογραφία για τα σημερινά ευρήματα και από την εξέλιξη της έρευνας θα διαπισωθεί ή όχι αν πρόκειται για την ίδια σπείρα διακίνησης κοκαΐνης.

Κέρδη εκατομμυρίων

Το κοντέινερ πλοίου στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά, με τις κατεψυγμένες γαρίδες έκρυβε κέρδη πολλών εκατομμυρίων. 210 κιλά κοκαϊνης επιμελώς τοποθετημένα σε νάιλον συσκευασίες με την ετικέτα «Sparta».

Τα εκτιμώμενα κέρδη για τα μέλη του κυκλώματος, που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική, περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ κι αυτά προ επεξεργασίας.

Έξι υπηρεσίες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις αμερικανικές Αρχές προχώρησαν στην συντονισμένη επιχείρηση. Αφού εντόπισαν το παράνομο φορτίο προχώρησαν σε 4 συλλήψεις, δύο Ελλήνων και δύο Αλβανών με πλούσιο μητρώο.

Έκρυβαν σε κοντέινερ με γαρίδες 210 κιλά κοκαΐνης - Στόχευαν σε υπέρογκα κέρδη, πώς τους τσάκωσαν

64χρονος Έλληνας, γνωστός στις αμερικανικές αρχές ως «Pablo», ήταν τα «μάτια» του καρτέλ στη Λατινική Αμερική. Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για εμπόριο όπλων για λογαριασμό της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας

Ο 48χρονος φερόμενος ως αρχηγός, αλβανικής καταγωγής. Είχε αναλάβει τη διακίνηση μέσω κοντέινερ από τον Παναμά στην Ευρώπη. Σε βάρος του εκκρεμεί δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ καθώς φέρεται να ήταν υπεύθυνος εργαστηρίου παραγωγής χαπιών captagon.

Στενός συνεργάτης του αρχηγού, 36χρονος επίσης με καταγωγή από την Αλβανία, στρατολογούσε νέα μέλη για την παραλαβή και τη διακίνηση.

Το τέταρτο μέλος της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που συνελήφθη, 54χρονος Ελληνας , που είχε αναλάβει την προστασία του αρχηγού.

Το δρομολόγιο της κοκαΐνης

Το πλοίο με το παράνομο φορτίο είχε ξεκινήσει από το Εκουαδόρ, έκανε στάση στον Παναμά, συνέχισε για Μαρόκο, Ισπανία και έφθασε στην Ελλάδα. Τελικός προορισμός των 210 κιλών κοκαΐνης η Αλβανία, απ’ όπου τα ναρκωτικά θα διανέμονταν στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα δικαστήρια Πειραιά. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (με όφελος άνω των 75.000€ στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης) και παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών.

«Με τέτοιες επιτυχίες, η εμπιστοσύνη μας στην Ελληνική Αστυνομία ενισχύεται ενώ επιβεβαιώνεται η δέσμευσή μας να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το έργο τους. Η κοινωνία μας μπορεί να αισθάνεται πιο ασφαλής, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν αφοσιωμένοι επαγγελματίες που εργάζονται ακούραστα για την προστασία μας», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε άλλο κοντέινερ εντοπίστηκαν άλλα 110 κιλά κοκαΐνης, χωρίς ωστόσο να αποδίδονται στους 4 συλληφθέντες, με τις αρχές να αναζητούν τους διακινητές και τους παραλήπτες.

Το προφίλ του Έλληνα «Πάμπλο»

Ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Έλληνας «Πάμπλο», ο οποίος είχε μπει στο στόχαστρο και των Αμερικανικών Διωκτικών Αρχών ήδη το 2011, καθώς είχε κάνει συναντήσεις σε Ευρώπη και Κεντρική Αμερική με «εκπρόσωπο» της FARC για προμήθεια όπλων. Στόχος ήταν οι αμερικανικές δυνάμεις στην Κολομβία και ως αντάλλαγμα θα λάμβανε κοκαΐνη και μετρητά.

Ο 48χρονος επιχειρηματίας από την Αλβανία κυκλοφορούσε με τρία διαφορετικά ονόματα. Δραστηριοποιείται με εταιρεία με τουριστικά λεωφορεία και πολυτελή Ι.Χ., ενώ έχει συλληφθεί ξανά σε Ελλάδα και Τουρκία για ναρκωτικά και για τα χάπια captagon.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροEuroleague: Οι διαιτητές των ημιτελικών
Επόμενο άρθροΕχασε η Νίκη στη Θεσσαλονίκη στον τελευταίο αγώνα για την φετινή σούπερ λιγκ 2