Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο τεχνικός της Φενερμπαχτσέ, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στη συνέντευξη Τύπου του Final-4 της Euroleague στο Βερολίνο.

Παραμονή του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό (24/5), ο Λιθουανός τεχνικός υπογράμμισε ότι «ένα ριμπάουντ κάνει τη διαφορά, ένα φάουλ. Πρέπει να βάλεις τα σουτ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι προπονητές έχουν πιο δύσκολο έργο στον δρόμο για το Final-4. Πρέπει να προσέξουν πολλά πράγματα. Το μπάσκετ γίνεται το 7ο ή το 8ο πράγμα με όσα έχεις να προγραμματίσεις. Οι παίκτες πρέπει απλά να παίξουν καλά και αυτό ελπίζουμε πως θα γίνει. Θέλουμε να τα πάμε καλά στο παρκέ», είπε αρχικά ο Σάρας και συνέχισε: «Νομίζω πως θα βγούμε στο παρκέ και θα κάνουμε το καλύτερο. Αυτό θα προσπαθήσουμε. Είχαμε κάποια ρεκόρ, εκπλήξαμε τους εαυτούς μας. Μετά από καιρό καταλάβαμε όλα αυτά τα ρεκόρ που κάναμε. Είμαστε εδώ για να νικήσουμε με έναν πόντο. Θα είμαστε ικανοποιημένοι αν το πετύχουμε αυτό».

Για την εμπειρία του από τα προηγούμενα Final-4 από τη θέση του προπονητή, είπε: «Έμαθα πολλά από τα προηγούμενα Final-4. Ένα ριμπάουντ κάνει τη διαφορά, ένα φάουλ. Πρέπει να βάλεις τα σουτ. Στη ζωή πρέπει να δίνεις ευκαιρίες στον εαυτό σου. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ και να μας δώσαμε την ευκαιρία. Εδώ είμαστε και θα προσπαθήσουμε».

Όσο για την πίεση που είχε στην Μπαρτσελόνα και στην επίτευξη του στόχου με τη Φενέρ, είπε: «Πάντα λέω ότι θέλω όλη την πίεση πάνω μας, όλες τις ευθύνες μας. Συμφωνώ με όλους τους προπονητές. Πρέπει να βγεις έξω και να παλέψεις. Δεν ήταν σημαντικό για εμένα ποιος ήταν ή το ποιος είναι το φαβορί. Πρέπει να δίνεις αποδείξεις στο παρκέ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις συμφώνησε με τον τεχνικό του, τονίζοντας ότι: «τα παιχνίδια αυτά κρίνονται σε λεπτομέρειες, σε ριμπάουντ, σε διεκδικήσεις, τέτοια πράγματα…».

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Κανείς δεν είναι αήττητος σε αυτό το event. Θέλω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ» είπε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ της Φενέρ και συνέχισε: «Είναι πολύ δύσκολο να είσαι εδώ, άρα πρέπει να το απολαύσεις. Τα παιχνίδια αυτά κρίνονται σε λεπτομέρειες, σε ριμπάουντ, διεκδικήσιμες μπάλες, τέτοια πράγματα… Γι’ αυτά μπορείς να χάσεις τον ύπνο σου. Είναι το δεύτερο Final-4 για εμένα και ανυπομονώ. Προπονείσαι σκληρά και όταν έρθει το παιχνίδι είναι η ώρα να επιβραβευτείς για όλη τη σκληρή δουλειά σου».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤο Λίβερπουλ μετατρέπεται σε «Taylor Town» για τις τρεις sold-out συναυλίες της Τέιλορ Σουίφτ
Επόμενο άρθροΑυγενάκης: Ολοκληρώνεται η διαδικασία για τις προδιαγραφές των Σχεδίων Βόσκησης