Κάλεσμα στους πολίτες να στείλουν ένα μήνυμα στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο One Channel, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα σύγχρονο κόμμα και με ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα θα αλλάξει τη χώρα.

«Η κινηματικότητα ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε και σημείωσε ότι «στο τέλος της ημέρας, θα έχουμε μακράν το πιο σύγχρονο κόμμα στην Ελλάδα».

Πόθεν έσχες; – Στις 30 του μηνός

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν ρωτήθηκε αν τελικά θα καταθέσει το πόθεν έσχες του πριν τις ευρωεκλογές, όπως είχε πει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρχικά πως πρόκειται για μια «παραφιλολογία που δημιούργησε η Νέα Δημοκρατία».

«Για ποιο λόγο: Επειδή δεν μπορεί να φανταστεί ότι κάποιος Έλληνας μπορεί να διαπρέψει στο εξωτερικό και να επιστρέψει στη χώρα του να συνεισφέρει. Η δική μου πορεία στον ιδιωτικό τομέα είναι μια πάρα πολύ καλή πορεία. Είμαστε σε μια χώρα εδώ πέρα, που όντως έχει μια μεγάλη βάση στη ναυτιλία. Και πρέπει να την προστατεύσουμε σαν κόρη οφθαλμού τη ναυτιλία», προσέθεσε ο κ. Κασσελάκης.

Και σημείωσε πως «αντί να βγάζουν λάσπες τα media που είναι φίλα προσκείμενα στην κυβέρνηση, γιατί δεν ρωτάει τον κόσμο της ναυτιλίας να δει εάν το δείγμα γραφής που έχω είναι θετικό; Είναι απ’ τα καλύτερα που υπάρχουν στη ναυτιλία η επένδυση την οποία έκανα, πώς τη διαχειρίστηκα», ενώ υποστήριξε πως «για τη Νέα Δημοκρατία είναι σημαντικό εγώ να είμαι απατεώνας σαν όλους τους άλλους».

Για να καταλήξει, αφού ρωτήθηκε ξανά και… ξανά, πως θα το δώσει: «Να το δώσω, αλλά με ρωτάτε αυτή τη στιγμή για ένα πόθεν έσχες το οποίο οφείλω να το δώσω μέχρι 30 Ιουνίου. Δεν οφείλω να το δώσω τώρα. Και η ίδια η Νέα Δημοκρατία το έκανε θέμα αυτό προεκλογικό. Τηρώ τον νόμο. Η ίδια το έκανε προεκλογικό ζήτημα. Γιατί; Για να προσπαθήσει να πείσει τον ελληνικό λαό ότι ο Στέφανος δεν είναι εντάξει, ότι το τζάκι Μητσοτάκη, που κληρονόμησε το όνομα και τόσα πράγματα, είναι στο τέλος της ημέρας παρόμοιο με τον άλλον, δεν πέτυχε με την αξία του. Ε, όχι, δεν είμαστε όλοι το ίδιο», υπογράμμισε.

Μάλιστα, επανέλαβε πως ο ίδιος δεν έφερε ζημίες στον εργοδότη του, «όπως έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τράπεζα στην οποία δούλευε. Ούτε ήμουν ενάμιση χρόνο χωρίς δουλειά για να εκλεγώ βουλευτής πρώτος σε σταυρούς, όπως ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή είναι η πραγματικότητα για τη δική του καριέρα στον ιδιωτικό τομέα».

«Αμεσοδημοκρατία – Τα όργανα παίζουν ρόλο, αλλά να εκσυγχρονιστούν»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κλήθηκε να σχολιάσει τον ρόλο που καλούνται να παίξουν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στη λήψη αποφάσεων, δεδομένου ότι ο ίδιος πηγαίνει κατευθείαν στη βάση και συνομιλεί με τον κόσμο.

«Για μένα τα πιο χρήσιμα όργανα του κόμματος είναι τα τμήματα τα οποία παράγουν πολιτική:΅Τμήμα Αμυντικής Πολιτικής. Τμήμα Οικονομικών. Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής. Τα οποία, μαζί με τα think tanks τα οποία λειτουργούν αυτή τη στιγμή, όντως κάνουν μια εξαιρετική τεκμηρίωση. Τα όργανα λοιπόν πρέπει να εκσυγχρονιστούν ξεκάθαρα», δήλωσε και προσέθεσε πως υπάρχουν «πλέον ψηφιακά εργαλεία, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε».

«Πρέπει οι άνθρωποι οι οποίοι συμμετέχουν στα όργανα αυτά να μπορούν να εκφράζουν τη βούληση της βάσης και να ενημερώνουν και τη βάση από το γραφείο του προέδρου για τις συζητήσεις μας και τις αναλύσεις μας»

Παράλληλα, σημείωσε πως όπως έχει ήδη ανακοινώσει, θα υπάρξει καταστατικό συνέδριο το φθινόπωρο και εξήγησε ότι έχει δύο προτεραιότητες για τη νέα δομή του κόμματος:

«Η μία είναι να ενισχύει την αμεσοδημοκρατία όσο το δυνατόν παραπάνω. Το οποίο σημαίνει να δίνει φωνή στη βάση. Να αφουγκράζεται τον κόσμο και συγχρόνως να είναι πιο αποδοτικό όσον αφορά στην παραγωγή πολιτικής από τη βάση και από πάνω, συγχρόνως. Δηλαδή η πληροφόρηση να γίνεται πιο αποδοτικά, πιο γρήγορα, πιο αντικειμενικά. Και μετά, να έχουμε ένα αποτέλεσμα στο οποίο, μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, θα έχουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα και προτάσεις νόμων που θα είναι τόσο ξεκάθαρες, που κάποιος ή κάποια μπορεί να βρει τον εαυτό του στην πολιτική που θα εφαρμόσουμε».

«Να υπηρετούν τη βάση, όχι να φιλτράρουν παραγοντιλίκι»

Στην ερώτηση αν θα παίζουν ρόλο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και το Εκτελεστικό Γραφείο, επανέλαβε ότι «παίζουν ρόλο, αλλά πρέπει να εκσυγχρονιστούν», ενώ είπε χαρακτηριστικά πως θέλει «τα όργανα αυτά να είναι στην υπηρεσία της βάσης και όχι να φιλτράρουν παραγοντιλίκι, που δεν το έχουμε ανάγκη».

«Πρέπει οι άνθρωποι οι οποίοι συμμετέχουν στα όργανα αυτά να μπορούν να εκφράζουν τη βούληση της βάσης και να ενημερώνουν και τη βάση από το γραφείο του προέδρου για τις συζητήσεις μας και τις αναλύσεις μας. Πρέπει να βοηθούν στη διάδραση αυτοί. Άρα, αυτό θα συνεχίσει να υπάρχει ως προτεραιότητα. Αλλά πέρα από αυτό, να εκσυγχρονιστούν… υπάρχουν αλλαγές που πρέπει να γίνουν, ξεκάθαρα. Και να είστε σίγουρος ότι στο τέλος της ημέρας, στο τέλος της διαδικασίας αυτής, θα έχουμε μακράν το πιο σύγχρονο κόμμα στην Ελλάδα», όπως είπε.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘριάσιο: Γιατροί κατά Γεωργιάδη – «Δεν είμαστε εγκληματίες. Είμαστε αυτοί που δουλεύουν και κρατάνε τα νοσοκομεία όρθια»
Επόμενο άρθροΕίχα να διαχειριστώ τη σχέση μου με το άλλο φύλο, ήμουν πολύ ευνουχιστική