Απορρίπτει κάθε ισχυρισμό περί χρήσης όπλων από τους τέσσερις εντολείς της – κατηγορούμενους για απόπειρα ληστείας στο σπίτι του κτηνοτρόφου, η δικηγόρος Μαρία Χαρτοματζίδου.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Δευτέρας, λίγο μετά τις 10 το βράδυ, τέσσερα άτομα, ένας 45χρονος, ένας 38χρονος και δύο ανήλικοι, όλοι συγγενείς μεταξύ τους, αποπειράθηκαν να παραβιάσουν την πόρτα μονάδας όπου βρισκόταν και κοιμόταν ο 54χρονος κτηνοτρόφος στην περιοχή Μουριές του Κιλκίς.

Ο άντρας, που άκουσε τις φωνές και τον θόρυβο από την απόπειρα διάρρηξης, άρπαξε το κυνηγετικό του όπλο και μέσα στο σκοτάδι, άνοιξε πυρ. Τα σκάγια βρήκαν τον 45χρονο, που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Άμεσα, τον άνδρα που πυροβολήθηκε σήκωσαν οι υπόλοιποι που ήταν μαζί του, τον έβαλαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν από το σημείο, με την Αστυνομία, λίγη ώρα αργότερα, να τους εντοπίζει και να τους συλλαμβάνει.

Η δικηγόρος των τεσσάρων, κα Χαρτοματζίδου μίλησε στο Mega για το τραγικό συμβάν, επιμένοντας στην κατηγορία της ασέλγειας στην αδερφή των δύο ανηλίκων. Η δικηγόρος αποκάλυψε πως συνέβη το καλοκαίρι του 2022.

«Πήγε να του ζητήσει τον λόγο»

«Όταν ένας πατέρας μαθαίνει ότι τα παιδιά του έχουν υποστεί, ή αποπειράθηκε —ένας άνθρωπος που τον βάζει στο σπίτι του, που έχει στείλει τον γιο του να δουλέψει σε αυτόν— να ασελγήσει επάνω τους… καλώς ή κακώς θέλησε να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Πήγε να του ζητήσει τον λόγο», είπε η δικηγόρος.

«Το θύμα είχε ποινικό παρελθόν»

«Αυτό με το τσεκούρι επειδή αναφέρεται, δεν υπήρχαν τσεκούρια. Δεν πήγαν οι εντολείς μου με κανένα, οποιασδήποτε μορφής, όπλο. Το τσεκούρι βρέθηκε από τη μέσα μεριά της πόρτας, το χρησιμοποίησε ο κατηγορούμενος όταν προσπάθησε να βγει γιατί την είχε κλειδώσει και δεν άνοιγε. Το τσεκούρι χρησιμοποιήθηκε από αυτόν. Εφόσον πυροβόλησε, κλειδώθηκε και δεν μπορούσε να την ανοίξει», συμπλήρωσε η ίδια.

«Υπήρχε στον χώρο ένα τσεκούρι»

Από τη μεριά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου, λέει: «Είναι τέσσερις οι δράστες της απόπειρας ληστείας, σύμφωνα με τον εισαγγελέα και τη μέχρι στιγμής δικογραφία. Δε μιλάμε μόνο για τον πατέρα του παιδιού, δεν πήγε μόνο ο πατέρας να ζητήσει τον λόγο από τον άνθρωπο αυτόν. Η δικογραφία που σχηματίσαμε είναι τέσσερις κατηγορούμενοι για απόπειρα ληστείας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κατηγορούμενου της ανθρωποκτονίας αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν, προσπάθησαν να σπάσουν τη θύρα στον χώρο που βρισκόταν».

Όπως σημειώνει η ίδια: «Υπήρχε στον χώρο ένα τσεκούρι όπως και ένας πυροσβεστήρας, με τον οποίο προφανώς αποπειράθηκαν να σπάσουν τη θύρα, όπως αναφέρει ο κατηγορούμενος. Το πώς ακριβώς χρησιμοποιήθηκαν τα αντικείμενα, δεν υπάρχει εικόνα καθώς η πόρτα ήταν ανοιχτή όταν έφτασαν οι αστυνομικοί. Το θύμα είχε ποινικό παρελθόν, είχε εκτίσει και κάποιες ποινές φυλάκισης. Και για διαρρήξεις και για κλοπές και ληστείες, υπήρχαν αρκετές κατηγορίες σε βάρος του».

«Θα δικαιολογούσαν άμυνα σε εξαιρετική περίπτωση»

«Γενικά τα δικαστήρια, όταν οι επιτιθέμενοι δεν έχουν μπει καν σπίτι σου και όταν είναι και άοπλοι ή δεν έχουν ανάλογο οπλισμό, δε δικαιολογούν άμυνα», λέει, μιλώντας για το συμβάν, ο δικηγόρος Θοδωρής Καραγιάννης. «Θα δικαιολογούσαν άμυνα σε εξαιρετική περίπτωση, υπέρβαση λόγω φόβου άμυνας αν ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος βρέθηκε πραγματικά σε στιγμή φόβου. Τώρα, κλεισμένος μέσα σε ένα μαντρί το οποίο ήταν κλειδωμένο, να δικαιολογηθεί φόβος που να δικαιολογήσει πυροβολισμό μέσα από την πόρτα που να σκοτώσει τον άλλον εξ επαφής, πολύ δύσκολα στα δικαστήρια θα περπατήσει».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘαλάσσιες ανεμώνες χτύπησαν κολυμβητές στο Ναύπλιο – Προκαλούν δερματικά εκζέματα
Επόμενο άρθροΕσπευσμένα στο Νοσοκομείο Βόλου 26χρονη από την Σκόπελο με χτύπημα στο κεφάλι