Τουρίστρια από την Νορβηγία χάθηκε σε δάσος της Σκοπέλου, μερικά χιλιόμετρα μακριά από την παραλία Βελανιό, και χρειάστηκε η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό της.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Σύμφωνα με το Skiathoslife.gr, η τουρίστρια που ήθελε να διασχίσει το δάσος κάνοντας πεζοπορία, έχασε την πορεία που ήθελε να ακολουθήσει και μην μπορώντας να επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης, βρέθηκε στο χείλος ενός γκρεμού. Η τουρίστρια πάνω στον πανικό της προσπάθησε να βρει κάποια νέα διαδρομή αλλά μάταια, καθώς εγκλωβίστηκε σε ένα πιο δύσκολο και επικίνδυνο σημείο της χαράδρας.

Όταν συνειδητοποίησε ότι είχε χαθεί και ότι δεν υπήρχε κανένας τρόπος από μόνη της να βγει από τον γκρεμό, κάλεσε το 112 (Διεθνής αριθμός έκτακτης ανάγκης) και άμεσα ειδοποιήθηκε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σκοπέλου. Πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο για την διάσωση της γυναίκας. Η πρόσβαση ήταν πολύ δύσκολη και σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν σκέψεις για διάσωση μέσω θαλάσσης, αλλά τελικά μετά από αρκετή ώρα προσπάθειας, οι πυροσβέστες βρήκαν το κατάλληλο σημείο και έβγαλαν την γυναίκα από τον γκρεμό χρησιμοποιώντας την τεχνική ραπέλ (καταρρίχηση με σχοινιά)

Η επιχείρηση διήρκεσε περισσότερες από 6 ώρες. Η 66χρονη εντοπίστηκε γύρω στις 8 το βράδυ, ευτυχώς καλά στην υγεία της, με λίγες μόνο εκδορές στο σώμα της και αφυδατωμένη.

Προηγούμενο άρθροΠάμε για 30αρι στον Βόλο – Υψηλές θερμοκρασίες σήμερα Πέμπτη
Επόμενο άρθροΠανσέληνος Μαΐου: Σήμερα στον νυχτερινό ουρανό το «φεγγάρι των λουλουδιών»