Η αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης από την Ισπανία, την Ιρλανδία και τη Νορβηγία αποτελεί σημαντική εξέλιξη, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προσθέτει ότι αποτελεί άλλη μία σημαντική εξέλιξη «μετά από την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, δεδομένου ότι οδηγεί στην άσκηση πίεσης προς το Ισραήλ και μπορεί να συμβάλλει στην άμεση κατάπαυση του πυρός».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα καθιέρωσε το τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου – Παλαιστίνης»

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η απόφαση των τριών χωρών φέρνει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να εγκαταλείψει το μέχρι σήμερα δόγμα του «προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης» και να κινηθεί υπεύθυνα και πολυδιάστατα με στόχο την άμεση επανεκκίνηση αξιόπιστων διαπραγματεύσεων με βάση τα σύνορα του 1967, για λύση δύο κρατών που συνυπάρχουν ειρηνικά, με τα Ανατολικά Ιεροσόλυμα πρωτεύουσα του Παλαιστινιακού Κράτους».

Ακολούθως υπενθυμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «στο πλαίσιο της αταλάντευτης αλληλεγγύης του προς τον Παλαιστινιακό λαό, ήταν η ελληνική κυβέρνηση η οποία προσκάλεσε τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, στην Αθήνα το 2015, όταν η Ολομέλεια της Βουλής, ενέκρινε ομόφωνα, παρουσία του ίδιου και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το Σχέδιο Ειδικής Απόφασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων για την αναγνώριση κράτους της Παλαιστίνης. Η κυβέρνηση Τσίπρα επίσης καθιέρωσε το τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδος – Κύπρου – Παλαιστίνης, καταφέρθηκε με σαφήνεια κατά των εποικισμών και καθιέρωσε τη χρήση του όρου «Παλαιστίνη» έναντι του όρου «Παλαιστινιακή Αρχή» σε όλα τα δημόσια έγγραφα».

Καταληκτικά τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «στηρίζει ολόπλευρα τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, για τον άμεσο τερματισμό της αιματοχυσίας στη Γάζα και την επίτευξη μιας μόνιμης κατάπαυσης πυρός, με την επιστροφή όλων των ομήρων και την απρόσκοπτη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας. Παράλληλα, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό ο οποίος βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία λόγω της στρατιωτικής επέμβασης του Ισραήλ στη Γάζα, η οποία παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Μις Υφήλιος Sheynnis Palacios, κολυμπά στα νερά της Διώρυγας της Κορίνθου και εντυπωσιάζει
Επόμενο άρθροΦοιτητικές εκλογές:: Νίκη της ΠΚΣ με 10% ή double score της ΔΑΠ; Τι δείχνουν τα αποτελέσματα τριών παρατάξεων