Τρεις ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών θα προσλάβει ο Δήμος Αλμυρού, καθώς η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα τη συμμετοχή του Δήμου στο σχετικό πρόγραμμα επιχορήγησης. Σύμφωνα με την απόφαση, προτείνεται η πρόσληψη ενός ατόμου κλάδου/ειδικότητας Δ.Ε. Τεχνικού – Δ.Ε. Ηλεκτρονικών (Τεχνικός Ηλεκτρονικών Συστημάτων) και δυο ατόμων κλάδου/ειδικότητας Υ.Ε. Εργατών Καθαριότητας (Εξωτερικών Χώρων).

Να αναφερθεί ότι για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας του προσωπικού που θα προσληφθεί στον Δήμο Αλμυρού από τη συμμετοχή στην Πρόσκληση του ΟΑΕΔ (ήδη ΔΥΠΑ) για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 άνω ετών, τριών ειδικοτήτων έτους 2024-2025 έχουν προβλεφθεί αντίστοιχα πιστώσεις στον προϋπολογισμό συνολικού ποσού 21.262,87 ευρώ για τακτικές αποδοχές και ποσό 10.476,21 ευρώ για εργοδοτικές εισφορές.
Ανάλογες πιστώσεις θα εγγραφούν και στον προϋπολογισμό του έτους 2025 για την κάλυψη των δαπανών που απαιτούνται.

Οι ανωτέρω ειδικότητες είναι απαραίτητες στον Δήμο Αλμυρού καθώς ελλείπουν δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
Η διάρκεια των συμβάσεων ορίζεται στους 12 μήνες με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12, ύστερα από αίτηση που θα υποβάλει ο Δήμος εντός ή και πριν των 30 ημερολογιακών ημερών από τη λήξη του αρχικού 12μηνου της απασχόλησης.

Προηγούμενο άρθροΘεσπρωτία: Άγρια επίθεση σε 12χρονο από συμμαθητή του – Στο νοσοκομείο με διπλό κάταγμα στη γνάθο
Επόμενο άρθροΘα έρθουν νέα μέτρα στήριξης για την οικογένεια μετά τις ευρωεκλογές, λέει ο Μητσοτάκης