Ξεκινώ την ομιλία με μια απλή παρατήρηση. Το σύνθημα της ΝΔ «σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη» είναι μια γαργαλιστική πρόκληση, ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια το πρωί της Παρασκευής 24 Μαΐου.

«Το σύνθημα θυμίζει συντηρητικό κόμμα υπό ένταξη χώρας. Απευθύνεστε σε μια χώρα χαμηλών προσδοκιών. Πολύ απλά όσο πιο χαμηλά ρίχνετε τον πήχη τόσο πιο εύκολα τον ξεπερνάτε. Θέλετε να πείτε ότι είστε το πιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα. Ας τα πάρουμε ένα-ένα. Αν εξαιρέσουμε τον ιδρυτή σας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, τα ανδραγαθήματά τα τελευταία χρόνια τα έχετε ξεχάσει; Το 1999 ο κ. Καραμανλής ήταν απέναντι στο Ελσίνκι. Θα ξεχάσουμε το 2002 και τα παπαγαλάκια; Δεν περάσανε τέσσερα χρόνια από τότε και πήγατε να στείλετε την Ελλάδα εκτός ευρώ. Με το μεγαλύτερο έλλειμμα παγκοσμίως. Αυτό είναι το μεγάλο φιλοευρωπαϊκό δήθεν κόμμα της ΝΔ», ανέφερε συγκεκριμένα ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Περίμενα ο πρωθυπουργός να έρθει στη Βουλή με τα καινούργια του παπούτσια», σχολίασε αρχικώς σκωπτικά ο Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Tik Tok για τα παπούτσια του σε… γαλάζια χρώματα.

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε επί των οικονομικών πολιτικών της κυβέρνησης, θέτοντας ερωτήματα προς την κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε πως «είστε ένας αδύναμος πρωθυπουργός» καθώς «θα είστε όλοι υπόλογοι» εάν δεν εφαρμόσει η ΕΥΠ την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για ενημέρωσή του σε ό,τι αφορά την παρακολούθησή του.

«Το κόστος ζωής έχει εκτοξευθεί. Ο λαός έλεγε θα φύγουν τα μνημόνια, θα έρθουν τα καλύτερα, και βλέπει να καταρρέει η αγοραστική δύναμη του νοικοκυριού του» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και διερωτήθηκε στη συνέχεια πως «τι κάνετε πέντε χρόνια; Πώς σπάτε τα ολιγοπώλια; Ποιες είναι οι πρωτοβουλίες που πήρατε;».

Υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση αφορά «την αντιμετώπιση της ακρίβειας και τη φορολόγηση υπερκερδών τα οποία σωρεύονται από ολιγοπώλια εις βάρος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας» και προκλήθηκε έπειτα από αίτημα του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτη Φάμελλου.

Το κείμενο ανανεώνεται…

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜητροπολίτης Δημητριάδος: «Είναι Κυριακή του Παραλύτου»
Επόμενο άρθροΣε αργία 6 υπάλληλοι από τον Περιφερειάρχη Δ. Κουρέτα για χρηματισμό