Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι άλλοι πέντε κατηγορούμενοι.

Οι δύο γυναίκες, μαζί με τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους, οδηγήθηκαν το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, προκειμένου να απολογηθούν και τελικά ανακοινώθηκε, η προφυλάκισή τους.

Ομόφωνη απόφαση

Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή, διατάχθηκε ο εγκλεισμός τους σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κατηγορούμενες αρνούνται όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα αναφορικά με τα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διευθύντρια της ΔΟΥ υποστηρίζει ότι έχουν να κάνουν με έσοδα της ΔΟΥ ενώ λέει ότι ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε εκβιασμό την παγίδευσε.

Στους άλλους δύο υπαλλήλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.


«Πλήρης άρνηση, όπου μιλάμε για ποσά, μιλάμε για ποσά που έχουν να κάνουν με έσοδα της ΔΟΥ, τίποτα άλλο», δήλωσε ο συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Αθανάσιος Τάρτης.

Από την έρευνα των αστυνομικών πάντως στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, πάνω από 50.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα, ενώ σε βίντεο ντοκουμέντο εμφανίζεται 50χρονος επιχειρηματίας να καταβάλει 20.000 ευρώ, προκειμένου η εφορία να μην προχωρήσει στον έλεγχο των εταιρειών του.

«Αυτή τη στιγμή ο συγκεκριμένος για όλες τις φορολογικές του παραβάσεις δεν πρόκειται να διωχθεί», συνέχισε ο κ. Τάρτης.

Την ίδια στιγμή σε φωτογραφία – ντοκουμέντο εμφανίζεται η διεκπεραιώτρια και κατηγορούμενη για την υπόθεση διαφθοράς, να βγαίνει από την εφορία κρατώντας μία κούτα, πιθανότατα με χρήματα.

Δημόσιοι υπάλληλοι με βίλες, πισίνες και… θυρίδες

Η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει προχωρήσει σε δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων, και ξεκινάει τον ελέγχου προκειμένου να κάνει φύλλο και φτερό όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Συμφώνα με πληροφορείς του MEGA, η έρευνα αυτή θα επεκταθεί και πιο πίσω, δηλαδή σε άτομα που έχουν περάσει στο παρελθόν από καίριες θέσεις της εν λόγω εφορίας, καθώς υπάρχουν πρόσωπα που γνωρίζουν πράγματα αναφορικά με το τι γινόταν στο παρελθόν.

Η ερευνά θα επεκταθεί και στα συγγενικά πρόσωπα των εμπλεκομένων γιατί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στενό συγγενικό πρόσωπο κατηγορούμενης στην υπόθεση ήταν αυτό που λειτουργούσε ως «εισπράκτορας».

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για ακίνητα και χλιδάτη ζωή πολλών άλλων προσώπων τα οποία δεν δικαιολογούνται βάσει των επαγγελμάτων τους. οι Αρχές κάνουν εξονυχιστική έρευνα για τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑποχαιρετισμός με αναμνηστικά δώρα στους μαθητές της τρίτης τάξης του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας Βόλου
Επόμενο άρθροΟικονομία που «συγκλίνει με την Ευρώπη» ή «μαγική εικόνα»; – Κόντρα των πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια