Η ποδοσφαιρική σεζόν σε συλλογικό επίπεδο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχουν ρίξει αυλαία και οι ομάδες έχουν ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους για την νέα χρονιά. Μοναδικές εκκρεμότητες για να τελειώσει και επίσημα η συλλογική σεζόν είναι οι ευρωπαϊκοί τελικοί και τα εγχώρια Κύπελλα σε ορισμένες χώρες.

Έτοιμη να ράψει το 15ο «αστέρι» η «βασίλισσα»

Αυλαία αναμένεται να ρίξει η ποδοσφαιρική σεζόν 2023/2024 στο Γουέμπλεϊ την 1η Ιουνίου. Το εμβληματικό αγγλικό γήπεδο θα φιλοξενήσει τον τελικό του Champions League, που παραδοσιακά είναι και το τελευταίο ποδοσφαιρικό συλλογικό γεγονός της χρονιάς. Ρεάλ Μαδρίτης και Ντόρτμουντ θα βρεθούν αντιμέτωπες το βράδυ της πρώτης μέρας του καλοκαιριού. Η «βασίλισσα» θέλει να αποκτήσει το 15ο στέμμα της, ενώ η Ντόρτμουντ ψάχνει την έκπληξη και να κατακτήσει την διοργάνωση για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ισπανική ομάδα είναι το ξεκάθαρο φαβορί για να κατακτήσει το τρόπαιο, πράγμα που μπορεί να διαπιστώσει κανείς ρίχνοντας μια ματιά στις αποδόσεις που έχουν οι στοιχηματικές εταιρίες.

Συγκεκριμένα, η κατάκτηση του τροπαίου από την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι προσφέρεται στο 1.33, ενώ η αντίστοιχη απόδοση του Γερμανικού συλλόγου είναι στο 3,35. Η νίκη εντός του 90λεπτου για τη Ρεάλ βρίσκεται στο 1,62, για τη Ντόρτμουντ στο 5,10, ενώ το να ολοκληρωθεί ισόπαλο το παιχνίδιβρίσκεται στο 4,20.

Όπως εύλογα καταλαβαίνει κανείς, η αποστολή που έχει η ομάδα του Τέρζιτς, θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς πως είναι αρκετά δύσκολη (αν και στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά). Ο λόγος είναι ότι η Ρεάλ έχει κερδίσει τους 8 τελευταίους τελικούς που βρέθηκε στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Για να βρει κανείς την τελευταία φορά που η Ισπανική ομάδα ηττήθηκε σε τελικό θα πρέπει να γυρίσει στο μακρινό 1981, όπου η Λίβερπουλ του Μπομπ Πέισλι την κέρδισε με 1-0. Χρόνια που ακόμα το Champions League ονομαζόταν Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παίρνει το τρόπαιο και καλωσορίζει Εμπαπέ

Μπορεί άπαντες στην ΡεάλΜαδρίτης να έχουν το μυαλό τους στον επερχόμενο τελικό, ωστόσο ο σχεδιασμός της νέας σεζόν βρίσκεται επί ποδός. Μία νέα σεζόν που θα φέρει ένα νέο πρόσωπο στους Μαδριλένους, πάνω στο οποίο θα στηρίξουν πολλά.

Ο λόγος φυσικά για τον Κιλιάν Εμπαπέ. Ο Γάλλος άσος είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι δεν θα συνεχίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν και πως έχει συμφωνήσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο «γάμος» μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να πάρει επίσημη μορφή μετά τον τελικό του Champions League.

Εάν κάποιος κάτσει να δει αναλυτικά τα στατιστικά του Εμπαπέ τα έξι χρόνια που πέρασε στο Παρίσι θα αντιληφθεί εύκολα το πόσο σημαντικός μπορεί να γίνει και τη ποδοσφαιρική κλάση την οποία διαθέτει. Συγκεκριμένα, σε 307 εμφανίσεις μετράει 256 γκολ και 108 ασίστ. Αριθμοί οι οποίοι… ζαλίζουν.

Η (πιθανή) συνεργασία των δύο πάντως πέρασε από χίλια κύματα. Οι δύο πλευρές «φλερτάρουν» εδώ και χρόνια αλλά κάθε φορά που ήταν να γίνει η μεταγραφή παρουσιάζονταν δυσκολίες. Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2022, Ρεάλ και Εμπαπέ έφτασαν πολύ κοντά σε συμφωνία, αλλά τελικά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής προτίμησε να ανανεώσει την συνεργασία του με την Παρί για δύο χρόνια ακόμη.

Νέα γενιά «galacticos»

Η διαφαινόμενη προσθήκη του Γάλλου επιθετικού στο ρόστερ της «βασίλισσας» ενισχύει κατά πολύ την ποιότητα της Ισπανικής ομάδας. Η ταυτόχρονη παρουσία των Εμπαπέ, Βινίσιους και Μπέλιγχαμ στην 11αδα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα και μπορεί να μας προσφέρει αρκετό θέαμα και πολλαπλές συγκινήσεις.

Σίγουρα πάντως, μόνο χαμόγελα μπορεί να προκαλέσει στον Κάρλο Αντσελότι. Είναι δεδομένα παίκτες τρομερής ποιότητας και με αυτούς ως ηγέτες η Ρεάλ μπορεί να διεκδικήσει κάθε διοργάνωση στην οποία συμμετέχει.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ είναι γνωστό ότι θέλει να φέρνει στη Ρεάλ τους καλύτερους παίκτες που υπάρχουν. Αυτό ακριβώς έκανε από όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του το 2000, αυτό ακριβώς θέλει να συνεχίσει να κάνει. Φαίνεται αποφασισμένος με βάση τις κινήσεις του, να φέρει στη Ρεάλ μία νέα γενιά galacticos, που στόχο θα έχει να «τρομάζει» κάθε αντίπαλο.

Πάντως, οι στοιχηματικές εταιρείες θεωρούν ότι αυτό το project θα ευδοκιμήσει, αφού η πρωταθλήτρια Ισπανίας είναι το ακράδαντο φαβορί για backtoback κατάκτηση της La Liga τη νέα χρονιάμε τη σχετικήαπόδοση να είναι μόλις στο 1,55 και την Μπαρτσελόνα να ακολουθεί στο 3,50. Παράλληλα βρισκόμαστε στην αναμονή των αποδόσεων για την κατάκτηση του ChampionsLeague της νέας σεζόν (2024/2025), αλλά και του Κυπέλλου Ισπανίας. Με το 2οτρεμπλ στην ιστορία της «Βασίλισσας» (το πρώτο ήταν την σεζόν 2016/2017) να μοιάζει αρκετά πιθανό με βάση τα παραπάνω δεδομένα!

*ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέα αρχή για τον τόπο μας: «Έχει προβεί ο Δήμος σε όλες τις ενέργειες για την αντιπυρική περίοδο;»
Επόμενο άρθροΤι καιρό θα κάνει σήμερα Παρασκευή στον Βόλο