Η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτής Ν. Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή ήταν επικεφαλής του κυβερνητικού κλιμακίου που επισκέφτηκε το Ηράκλειο Κρήτης και στο οποίο συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Αθανάσιος Κυριαζής και ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης. Τα μέλη του κυβερνητικού κλιμακίου συνόδευσαν, σε όλες τις συναντήσεις τους, ο διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Κρήτης Μανόλης Καρτσωνάκης και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ηρακλείου Βαγγέλης Καρκανάκης.

Ο κύκλος των επαφών του κλιμακίου ξεκίνησε με την επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο. Η Υφυπουργός Παιδείας συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της στο ΥΠΑΙΘΑ και τόνισε την αγαστή συνεργασία της Εκκλησίας με το υπουργείο και με την Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων.

Ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου ήταν η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση για το κυβερνητικό κλιμάκιο. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι κ.κ. Μακρή, Κυριαζής και Μαρκογιαννάκης ενημερώθηκαν για τις δράσεις του σωματείου που προασπίζεται τα δικαιώματα των γυναικών και υπερασπίζεται γυναίκες – θύματα διακρίσεων, ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.

Στα μέλη του κλιμακίου παρουσιάστηκαν, αναλυτικά, το Κέντρο Συμβουλευτικής για Γυναίκες, Ευάλωτες Κοινωνικές Ομάδες και Παιδιά, η Δωρεάν Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας SOS για θύματα ενδοοικογενειακής βίας, σε 24ωρη βάση, η Δομή Φιλοξενίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και οι ενημερωτικές και εκπαιδευτικές παρεμβάσεις για παιδιά, εφήβους, ενήλικες και επαγγελματίες.

Στην συνέχεια, το κυβερνητικό κλιμάκιο

συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, στο Μέγαρο της Περιφέρειας ενώ από την Περιφέρεια Κρήτης παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Ισότητας Γεωργία Μηλάκη. Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, λόγω της στενής συνεργασίας και της αμοιβαίας εκτίμησης με τον Περιφερειάρχη και τους παρευρισκόμενους, επικεντρώθηκε σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης με έμφαση στην αναπτυξιακή στρατηγική της Κρήτης καθώς και στην εποικοδομητική διάδραση του Υπουργείου Παιδείας με την Περιφέρεια Κρήτης.

Σε χώρο του Δημαρχείου Ηρακλείου, η Υφυπουργός Παιδείας, ο Γενικός Γραμματέας και ο βουλευτής Χανίων συνάντησαν τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό και παρουσία μελών της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, συζήτησαν για εκπαιδευτικά θέματα και ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Μετά την επίσκεψή της στον Δήμαρχο Ηρακλείου, η Υφυπουργός Παιδείας παραχώρησε συνέντευξη στο Cretan TV ενισχύοντας την άμεση επικοινωνία με την τοπική κοινωνία και την δικτύωση με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολούθως, η κα Μακρή, ο κ. Κυριαζής και ο κ. Μαρκογιαννάκης, επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης. Εκεί, το κυβερνητικό κλιμάκιο υποδέχτηκε η Διοίκηση του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο πρύτανης καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, ο αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης καθηγητή Μιχαήλ Παυλίδης και ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Δια Βίου Μάθησης, Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας καθηγητής Γεώργιος Κοσιώρης.

Στη συνάντηση, που ακολούθησε, συμμετείχαν,  επίσης, η καθηγήτρια Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Σοφία Σχίζα και η πρόεδρος του τμήματος Επιστήμης και Μηχανικής Υλικών Μαρία Βαμβακάκη.

Ο πρύτανης ευχαρίστησε την Υφυπουργό Παιδείας, τον Γενικό Γραμματέα και τον βουλευτή Χανίων  για την παρουσία τους στο ίδρυμα, που επιβεβαιώνει και εδραιώνει την στήριξη της Κυβέρνησης και του ΥΠΑΙΘΑ στα περιφερειακά Πανεπιστήμια και προχώρησε σε μία σύντομη παρουσίαση του ιδρύματος, των διεθνών διακρίσεων και των υψηλών θέσεων που κατέχει το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε ακαδημαϊκό και ερευνητικό επίπεδο, παγκοσμίως.

Παίρνοντας τον λόγο η Υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε την εκτίμησή της προς το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ανθρώπινο δυναμικό του για την επιτυχή και καινοτόμα δράση του και για την εντυπωσιακή ανάπτυξή του και δήλωσε την στήριξη και την διάθεσή της για επικοινωνία και συνεργασία.

Ο επόμενος σταθμός των επισκέψεων του κλιμακίου ήταν στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, όπου τους υποδέχτηκε ο Διευθυντής Μανόλης Καρτσωνάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας

Εκπαίδευσης Μανόλης Μπελαδάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Φουντουλάκης και προϊστάμενοι της ΠΔΕ Κρήτης. Ο διαρκής διάλογος με τα στελέχη της εκπαίδευσης είναι βασικό ζητούμενο της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘΑ, τόνισε η Υφυπουργός Παιδείας και συνεχάρη τους παρευρισκόμενους και την εκπαιδευτική κοινότητα για το καθημερινό έργο τους προς όφελος των μαθητών και της Παιδείας.

Μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεων τους, τα μέλη του κλιμακίου επισκέφτηκαν το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας και συνομίλησαν με φίλους της παράταξης για τις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές και για το μήνυμα ότι η ψήφος θα είναι καθοριστική για να παραμείνει η χώρα σε σταθερή τροχιά ανάπτυξης και να έρθει ακόμα πιο κοντά στην Ευρώπη.

Η παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας στο Ηράκλειο έκλεισε με δείπνο που παρέθεσαν τα στελέχη της εκπαίδευσης για να την τιμήσουν και όπου συμμετείχαν και ο πρόεδρος και τα μέλη της ΔΕΕΠ Ηρακλείου.

Προηγούμενο άρθροΠατήσια: Γκρέμισαν είσοδο εταιρείας και άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο
Επόμενο άρθρο«Ο Παγασητικός μας ενώνει»: Δράση του Συλλόγου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας για την Θάλασσα