Ο Παναθηναϊκός και η Φενέρμπαχτσε κοντράρονται στον πρώτο ημιτελικό του Final-4 της Ευρωλίγκας (Novasports Prime). Στην «Uber Arena» του Βερολίνου οι «πράσινοι» κοντράρονται με τους Τούρκους με έπαθλο μία θέση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με κάτι λιγότερο από 30 λεπτά καθυστέρηση καθώς υπήρξαν συμπλοκές εκτός γηπέδου, με την Ευρωλίγκα να ανακοινώνει ότι η καθυστέρηση αφορούσε λόγους ασφαλείας. Αργότερα, η γερμανική αστυνομία με ανακοίνωσή της ενημέρωσε για τις συμπλοκές που υπήρξαν ανάμεσα σε φιλάθλους του Παναθηναϊκού και της Φενερμπαχτσέ, λίγες ώρες πριν την έναρξη του πρώτου χρονικά ημιτελικού της Euroleague, Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ, στο Βερολίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωσή της, η γερμανική αστυνομία κάνει λόγο για χρήση πυροτεχνημάτων και ρίψη μπουκαλιών. Όπως τονίζεται «μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων εκμεταλλεύτηκε αυτήν την κατάσταση, προκειμένου να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην αρένα. Αυτή τη στιγμή καταγράφονται τα προσωπικά στοιχεία των εμπλεκομένων. Αυτοί θα αποβληθούν και θα τους απαγορευτεί η είσοδος στις εγκαταστάσεις».

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο παρκέ, επηρεασμένες και από την καθυστέρηση στο πρώτο τζάμπολ, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έπιασε ρυθμό και προηγήθηκε στα μισά της πρώτης περιόδου με 12-0. Δύο τρίποντα από τους Ναν και Γκαρντ, ένα καλάθι από τον Παπαπέτρου και ακόμα ένα από τον Γκραντ έδωσαν το προβάδισμα στους «πράσινους» και ανάγκασαν τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να καλέσει τάιμ άουτ. Η Φενέρ μείωσε με δύο καλάθια από τον Χέιζ-Ντέιβις, όμως μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου οι «πράσινοι» διατήρησαν το σημαντικό υπέρ τους προβάδισμα. Οι Γκριγκόνις, Μπιμπέροβιτς, Σλούκας, Γκούντουρις και Λεσόρ αντάλλαξαν πόντους διαμορφώνοντας το σκορ στο 18-8, με τον Σανλί να πετυχαίνει τρίποντο για το 18-11. Ο Γκριγκόνις και ο Λεσόρ με δικά τους καλάθια έφεραν τον Παναθηναϊκό εκ νέου σε διψήφιο αριθμό πόντων (22-11), ενώ ο Σανλί από κοντά διαμόρφωσε το 22-13 στο τέλος της περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 22-13.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παναθηναϊκός AKTOR (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Βιλντόζα, Μπαλτσερόφσκι, Σλούκας, Παπαπέτρου, Γκραντ, Ναν, Λεσόρ, Αντετοκούνμπο, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ, Μήτογλου.

Φενέρμπαχτσε (Σαρούνας Γιασικεβίτσιους): Μαντάρ, Καλάθης, Χέιζ-Ντέιβις, Παπαγιάννης, Μότλεϊ, Σέστινα, Γουίλμπεκιν, Σανλί, Μπιμπέροβιτς, Γκούντουριτς, Ντόρσεϊ, Πιερ.

Στις 22:15 (Novasports Prime) θα ξεκινήσει ο δεύτερος ημιτελικός ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και τον Ολυμπιακό.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ κατανάλωση αλκοόλ μειώνεται, η χρήση μαριχουάνας αυξάνεται
Επόμενο άρθροΉρθε το τέλος της ταξιδιωτικής φρενίτιδας; Τι λέει ο ξενοδοχειακός κολοσσός της Marriott