Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την τραγωδία των Τεμπών ύστερα από σχετική μήνυση των συγγενών των θυμάτων που αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο Αρειος Πάγος επέδωσε τη μήνυση στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια αυτή έφτασε στη Βουλή.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης και μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή, λόγω των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη δικογραφία που αρχικά τέθηκε στο αρχείο και ανασύρθηκε έπειτα από παρέμβαση του Αρείου Πάγου μετά τη μήνυση συγγενών των θυμάτων και το σάλο που είχε προκληθεί.

Η δικαστική διερεύνηση για το σιδηροδρομικό δυστυχήματος των Τεμπών, έγινε με απόφαση της εισαγγελέα Εφετών Λάρισας η οποία έκανε δεκτή την προσφυγή του Παύλου Ασλανίδη, πατέρα θύματος.

Η μήνυση στρεφόταν εις βάρος του υφ. Κλιματικής Αλλαγής Χρήστου Τριαντόπουλου, του τότε υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της τότε υφ. Υγείας, Ζωής Ράπτη και είχε απορριφθεί ως αβάσιμη.

Συγκεκριμένα η αντεισαγγελέας εφετών Λάρισας, με διάταξή της ζητούσε επιτακτικά να μάθει ποιος έδωσε εντολή να απομακρυνθούν τόνοι χώματος και φερτών υλικών «αφού οι όγκοι που απομακρύνθηκαν δεν είχαν ακόμη εξεταστεί από τους πραγματογνώμονες και τους ειδικούς, ενώ υπήρχαν και αγνοούμενοι της επιβατικής αμαξοστοιχίας». Παράλληλα κρίνει την εκχωμάτωση και το «μπάζωμα» του πεδίου ως μία «αυθαίρετη παρέμβαση».

Διέταξε δε τη διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και έχοντας στην διάθεσή της πληθώρα στοιχείων και καταθέσεων αξιολογεί πως: «(…) διαπιστώθηκε απομάκρυνση σημαντικών αποδεικτικών στοιχείων από τον τόπο του εγκλήματος, ώστε να καθίσταται δυσχερής αν όχι αδύνατη η πλήρης συγκέντρωση και αξιοποίηση όλων των ευρημάτων προκειμένου να εντοπιστούν οι αιτίες του δυστυχήματος και συνακόλουθα οι πράξεις και παραλείψεις των υπαιτίων που αιτιακά οδήγησαν σε αυτό (…)».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠόλο: Προβάδισμα για Champions League ο ΠΑΟΚ, 13-10 τον Παναθηναϊκό
Επόμενο άρθρο«Μετωπική» στη Βουλή για την ακρίβεια – «Στρίμωξαν» Σκρέκα και Γεωργιάδη τα κόμματα