Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα από την πορεία της υγείας της 9χρονης που διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα στην Κρήτη, η οποία εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Εντατική.

Η κατάσταση της 9χρονης μαθήτριας που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου κρίνεται σταθερή.

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την περασμένη Πέμπτη με υψηλό πυρετό και εξανθήματα

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, το μικρό κορίτσι που κατάγεται από περιοχή του δήμου Χερσονήσου έχει προσβληθεί από μηνιγγίτιδα με τους γιατρούς της μονάδας να το παρακολουθούν πολύ στενά.

Το χρονικό

Η ανήλικη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο την περασμένη Πέμπτη με υψηλό πυρετό και εξανθήματα και μέσα σε λίγες ώρες η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία.

Οι γονείς της είχαν σπεύσει στο ΠΑΓΝΗ μόλις είδαν τα συμπτώματα αδιαθεσίας που παρουσίαζε το παιδί τους και φοβούμενοι για κάποια αρνητική εξέλιξη. Το ένστικτό τους αποδείχτηκε σωστό και σωτήριο για τη μικρή μαθήτρια. Οι γιατροί αφότου την εξέτασαν έκριναν επιβεβλημένη την εισαγωγή της στη ΜΕΘ Παίδων.

Το αισιόδοξο πλέον είναι ότι ο οργανισμός της φαίνεται να ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή των γιατρών.

Σημειώνεται ότι η μαθήτρια δεν είχε κάνει το εμβόλιο, καθώς δεν ανήκει σε ομάδα υψηλού κινδύνου και έτσι δεν προβλέπεται η δωρεάν χορήγησή του, καθώς δεν εντάσσεται στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤη συνέχιση των μέτρων κατά της ακρίβειας προαναγγέλλει ο Σκρέκας
Επόμενο άρθροΚασσελάκης: Είμαστε κοντά να πετύχουμε το 2 μπροστά στο ποσοστό μας – Ο Μητσοτάκης φτωχοποιεί τους πολίτες