«Απολύτως κοστολογημένο» είναι το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τόνισε για μία ακόμη φορά η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βούλα Κεχαγιά.

Όπως δήλωσε σε τηλεοπτική της συνέντευξη, «ο κ. Μητσοτάκης χθες στη Βουλή ήταν large, καθώς έκανε εκπτώσεις στην κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού το υπολόγισε στα 40 δισ., σε αντίθεση με τον κ. Σκέρτσο, που το είχε υπολογίσει στα 80 δισ. Η εκτίμηση αυτή δεν είναι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, είναι της Νέας Δημοκρατίας», επισήμανε.

«Ευχαριστούμε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που εργάστηκε υπερωρίες προκειμένου να κοστολογήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, όπου θα μιλούσε και ο κ. Μητσοτάκης»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για την επιστροφή του 13ου και του 14ου μισθού στο Δημόσιο, ένα μέτρο που η ΝΔ δεν δέχεται καν να συζητήσει ώστε να ενισχυθούν τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων. Και, παράλληλα, θα παλέψει για την αύξηση των μισθών τους κατά 10%», προσέθεσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Τι παρέβλεψε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους»

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους που εργάστηκε υπερωρίες προκειμένου να κοστολογήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες ώρες πριν την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, όπου θα μιλούσε και ο κ. Μητσοτάκης. Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε πως το ΓΛΚ παραβλέπει ορισμένα σημεία από το πρόγραμμά μας, το οποίο βεβαίως καλούμε και την κυβέρνηση να το εφαρμόσει».

Συγκεκριμένα, η Βούλα Κεχαγιά υποστήριξε ότι:

– «Παραβλέπει πως η κατάργηση της προκαταβολής φόρου δεν έχει δημοσιονομικό κόστος, αλλά μόνο ταμειακό – και μάλιστα πρόσκαιρα.

– »Η μείωση του ΦΠΑ που αφορά τον υψηλό συντελεστή από το 24 στο 21% δεν προτείνουμε να εφαρμοστεί από το 2024 αλλά από το 2025.

– »Το ΓΛΚ, η κυβέρνηση συνολικά, δεν συνυπολογίζουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση, με συντελεστή 90%, των υπερκερδών των τραπεζών, των εταιρειών ενέργειας και των διυλιστηρίων».

«Κοστολογούνται εξονυχιστικά οι προτάσεις μας, αλλά όχι τα ν/σ της ΝΔ»

Ανέφερε, επίσης, ότι «η ΝΔ κοροϊδεύει την ελληνική κοινωνία σε ό,τι αφορά τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας – προφανώς και δεν είναι μόνο 90 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολόγηση των υπερκερδών των τραπεζών θα τις οδηγήσει σε κλείσιμο, το οποίο είναι ασύστολη κινδυνολογία».

Σε ό,τι αφορά τα νομοσχέδια και τις τροπολογίες που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, όπως είπε η Βούλα Κεχαγιά, «αυτά δεν συνοδεύονται από κοστολόγηση που περιέχει συγκεκριμένα ποσά, αλλά μόνο από γενικόλογες εκθέσεις».

Για να σημειώσει χαρακτηριστικά: «Έχουμε δηλαδή το εξής παράδοξο: να κοστολογούνται εξονυχιστικά οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά όχι τα νομοσχέδια της κυβέρνησης. Σε κάθε περίπτωση, το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κοστολογημένο και δεν θα υπάρξει απόκλιση».​

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροConference League: Απαγόρευση δημόσιων συναθροίσεων στην Αττική την ημέρα του τελικού – Τα σημεία που εξαιρούνται
Επόμενο άρθροΗ Νατάσα Θεοδωρίδου γιόρτασε με την ομάδα του ΠΑΟΚ την κατάκτηση του πρωταθλήματος στις γυναίκες