«Ολη η πορεία της ΕΕ επιβεβαιώνει τη θέση του ΚΚΕ πως η ΕΕ είναι μια αντιδραστική ένωση μονοπωλιακών συμφερόντων και όχι των λαών», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ News (φωτογραφία, επάνω) το βράδυ χθες Παρασκευή.

Συμπλήρωσε, ότι «μέσα στις σχέσεις ανισοτιμίας που υπάρχουν ανάμεσα στα κράτη, είναι μια ένωση και μεγάλων αντιθέσεων και ανταγωνισμών τους οποίους βλέπουμε να οξύνονται».

Oι λαοί «να στείλουν μήνυμα ελπίδας ότι μπορούν με τον αγώνα τους να επιβάλλουν τη δύναμή τους»

«Ενοποίηση οικονομική, κοινωνική, πολιτική ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε τώρα υπάρχει, ούτε στο μέλλον θα υπάρξει σε μια τέτοια Ευρώπη των μονοπωλίων, γιατί ο κάθε επιχειρηματίας είναι ανταγωνιστής με τον άλλο για τα δικά του κέρδη και συμφέροντα.

»Οι πιο ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες επιβάλλουν αυτό που θέλουν στην ΕΕ, στην Κομισιόν, που σημαίνει συνεχείς αντιλαϊκές οδηγίες, τις οποίες οι κυβερνήσεις ως πιστοί υπηρέτες και συνδιαμορφωτές αυτής της πολιτικής τα περνάνε μετά και ζημιώνονται οι λαοί», σημείωσε.

«Είτε μέσα στην καπιταλιστική ΕΕ είτε έξω από την καπιταλιστική ΕΕ, σε μια καπιταλιστική Ελλάδα είναι το ένα χειρότερο από το άλλο. Το ζήτημα είναι να είμαστε σε μια Ευρώπη των λαών που την ευθύνη της διακυβέρνησης θα την έχουν πραγματικά οι λαοί εξασφαλίζοντας έτσι την αλληλεγγύη, την εξάλειψη των ανισοτιμιών, την κοινή ειρηνική πορεία», τόνισε.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε πως «οι ευρωεκλογές είναι μια ευκαιρία ώστε να τιμωρήσουν οι λαοί την ΕΕ των πολέμων και των λόμπι και να στείλουν μήνυμα ελπίδας ότι μπορούν με τον αγώνα τους να επιβάλλουν τη δύναμή τους».

«Σε άλλη πορεία»

«Ν’ αναδείξουν γνήσιες εργατικές-λαϊκές δυνάμεις που θα πάνε σε άλλη πορεία. Η Ευρωπαϊκή Ενωση των λαών ή θα είναι σοσιαλιστική ή δεν θα πάψει να είναι αντιδραστική και να αντιδραστικοποιείται όλο και περισσότερο», ανέφερε.

Ερωτηθείς τι προτείνει το ΚΚΕ στους έλληνες ψηφοφόρους, απάντησε «να συμμετέχουν μαζικά και να δώσουν μήνυμα καταδίκης αυτής της αντιδραστικής ΕΕ και ταυτόχρονα να δώσουν μήνυμα και στην κυβέρνηση της ΝΔ και στα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου».

«Να ενισχυθεί το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής με την ενίσχυση του ΚΚΕ και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις και εκεί που ανατρέπονται, στους δρόμους του αγώνα», πρόσθεσε.

Ο «μπαμπούλας» της ακροδεξιάς

Σχετικά με το ζήτημα της «ανόδου της ακροδεξιάς», σημείωσε πως «αυτό το ζήτημα χρησιμοποιείται και σαν «μπαμπούλας» για να κάθονται στον σβέρκο των λαών οι φιλελεύθεροι και οι σοσιαλδημοκράτες, που είναι υπεύθυνοι για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί».

Ανέφερε, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την «ακροδεξιά πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μελόνι, που κάνει τα ίδια με τον πρόεδρο της Γαλλίας Μακρόν, που ο ίδιος στηρίχθηκε από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων της Γαλλίας για να μην βγει η ακροδεξιά Λεπέν».

«Το ΚΚΕ και το εργατικό-λαϊκό κίνημα», είπε ο Δ. Κουτσούμπας «είναι η μόνη δύναμη που μπορεί ν’ αντιμετωπίσει τον φασισμό, την ακροδεξιά και όλα αυτά τ’ απολειφάδια της Ιστορίας».

Σχετικά με το τι πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση με τους δύο πολέμους στην Ουκρανία και στη Γάζα, είπε «να σταματήσει να συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες», να σταματήσει να δίνει αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις, να σταματήσει να χρηματοδοτεί με εκατομμύρια το αντιδραστικό καθεστώς Ζελένσκι και να σταματήσει να συνεργάζεται με το καθεστώς Νετανιάχου στο Ισραήλ που κάνει γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού».

Τα κέρδη των «πράσινων» ομίλων

Αναφορικά με την πολιτική της «πράσινης μετάβασης», είπε ότι «είναι μια πολιτική που αφορά τα κέρδη των «πράσινων» ομίλων, ενώ στην ουσία καταστρέφει το περιβάλλον».

Είπε ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την «αναγκαιότητα κεντρικού σχεδίου, με αιολικά πάρκα, εκεί που πρέπει να γίνουν με αυστηρό έλεγχο, ανάπτυξη του υδροηλεκτρισμού και της γεωθερμίας, αλλά και του λιγνίτη με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και δημόσιο, φθηνό ρεύμα για τον λαό».

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚιβωτός του Κόσμου: Καταθέσεις πρώην εργαζόμενων για σκληρές συνθήκες διαβίωσης και περιστατικά βίας
Επόμενο άρθροFinal-4: Οπαδοί της Φενέρ μπήκαν στο γήπεδο με «ντου» και συνελήφθησαν