Κι ενώ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης», κυρίως στα βόρεια και κεντρικά τμήματα της χώρας, λίγο χαμηλότερα… το θερμόμετρο ανεβαίνει και στις παραλίες δεν πέφτει καρφίτσα.

Σάββατο 25 Μαΐου σήμερα και οι εικόνες θυμίζουν… Ιούλιο.

Με το θερμόμετρο να ξεπερνά σε κάποιες περιοχές τους 30 βαθμούς, οι παραλίες γέμισαν, ενώ όπως εξηγεί στο MEGA ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς φέτος αναμένεται να έχουμε το πιο θερμό καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών.

Η μάχη της ξαπλώστρας έχει ξεκινήσει από νωρίς φέτος ενώ πολύ είναι και εκείνοι που είτε προτιμούν είτε δεν βρίσκουν και στρώνουν την πετσέτα τους δίπλα στο κύμα.

Κολύμπι, χορός και ηλιοθεραπεία, πριν το καλοκαίρι επίσημα ξεκινήσει. Και στη Θεσσαλονίκη τα ταβερνάκια δίπλα στη θάλασσα και οι παραλίες γέμισαν κόσμο.

Το θερμότερο καλοκαίρι

Σήμερα στο Άσσος Κορινθίας το θερμόμετρο έδειξε 32 βαθμούς, στο Ηράκλειο και στη Σκάλα Μεσσηνίας πάνω από 31 και σε Σπάρτη, Πιερία και Αγρίνιο πάνω από 30. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι το θερμότερο των τελευταίων ετών.

«Μια τάση του καιρού για τον Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο που προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Προγνώσεων το οποίο βλέπει ότι οι θερμοκρασίες θα είναι αρκετά πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Σε πολλές περιοχές της Ευρώπης και μάλιστα με απόκλιση η οποία πιθανόν να είναι από τις πιο σημαντικές που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια», είπε στο MEGA ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΙσπανία: Συγκίνηση για Κρόος στο 0-0 της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μπέτις
Επόμενο άρθροΑνδρουλάκης: Περιφρόνηση της νοημοσύνης του λαού η επιστολή Μητσοτάκη στην Κομισιόν