Το έγκλημα στη Μηλίνα στο Νότιο Πήλιο με θύμα την 59χρονη Γερμανίδα Σαμπίν Μίλερ, που δέχθηκε πισώπλατα μια σφαίρα,  «ζωντάνεψε» μέσα από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ».

Βρέθηκε νεκρή στην αυλή του εξοχικού που διατηρούσε με τον σύζυγό της το απόγευμα της 24ης Ιουλίου. Φορούσε την ποδιά της κουζίνας και κρατούσε στα χέρια της ένα βάζο μαρμελάδας. Ο θάνατός της αποδόθηκε αρχικά σε παθολογικά αίτια καθώς ούτε στο κέντρο υγείας της Αργαλαστής όπου διακομίστηκε είδε κάποιος την οπή από τη σφαίρα που υπήρχε ακόμη στο κορμί της.

Η δολοφονία έγινε αντιληπτή έντεκα μέρες μετά όταν το θύμα βρέθηκε στο νεκροτομικό τραπέζι

Την αποκάλυψη έκανε η ιατροδικαστής Βόλου που εξέτασε τη σορό και εντόπισε στην πλάτη της, τη βολίδα των 22mm, από πιστόλι μικρού διαμετρήματος.

Τα σενάρια

Δέκα μήνες μετά, η δολοφονία δεν έχει εξιχνιαστεί. Ένα από τα πιθανά σενάρια που ερευνούν οι Αρχές, είναι, ο δολοφόνος να πλησίασε αθόρυβα το θύμα του από πίσω και να την πυροβόλησε με φορά από κάτω προς τα πάνω στην αριστερή πλευρά της πλάτης.

Οι Αρχές άφηναν να εννοηθεί πως εξετάζουν και την εκδοχή του ατυχήματος από αδέσποτη σφαίρα κυνηγού. Μόνο που ο Ιούλιος δεν είναι μήνας που ανήκει στην κυνηγετική περίοδο.

Στο πλατό της εκπομπής βρέθηκε ο ειδικός πραγματογνώμονας πυροβόλων όπλων – βλητικής Ιωάννης Τσιαμπάς, ο οποίος ανέλυσε τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά. Απέκλεισε το ατύχημα από αδέσποτη σφαίρα και εστίασε στην απόσταση βολής, στην πορεία της σφαίρας με κατεύθυνση προς τα πάνω, στον κάλυκα που δεν βρέθηκε και στις ιδιαιτερότητες της βολίδας.

Κατέληξε στο συμπέρασμα πως το θύμα εβλήθη από όπλο πιθανότατα αυτοσχέδιο, τύπου στυλό που δεν βρίσκεται στην αγορά. Τόνισε πως ο δράστης γνώριζε από όπλα και επέλεξε τη θέση βολής για να επιφέρει τον θάνατο με χτύπημα στα ζωτικά όργανα. Όπως ανέφερε το συγκεκριμένο όπλο δεν κάνει θόρυβο για αυτό και οι γείτονες δεν άκουσαν τον πυροβολισμό.

«Κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει»

O σύζυγος της Σαμπίν Μίλερ που την είδε νεκρή έχει κληθεί αρκετές φορές να καταθέσει με διερμηνέα. Συγκεκριμένα υποστήριξε ότι ήταν σπίτι και κοιμόταν και όταν ξύπνησε τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της. Την κατάθεσή του επιβεβαίωσε τεχνικός που έκανε εκείνη τη μέρα εργασίες στο σπίτι αλλά ανέφερε ότι δεν ξέρει τι συνέβη αφού έφυγε από το σπίτι.

Στο Τούνελ που βρέθηκε στην περιοχή και τον εντόπισε, είπε πως κανείς δεν μπορεί να τον βοηθήσει, ούτε καν η αστυνομία και αρνήθηκε να μιλήσει για όλα όσα συνέβησαν.

«Κανείς δεν μπορεί να με βοηθήσει, ούτε η αστυνομία. Θα χαρώ να σας μιλήσω όταν επιτέλους ηρεμήσω», είπε στην ρεπόρτερ.

«Δεν καταλάβαμε ότι είχε σφαίρα στο στήθος…»

Φίλος του ζευγαριού, ο Μπερνάρντ Κλίκενμπεργκ μίλησε για τη δολοφονημένη γυναίκα: «Μένω πάνω από πενήντα χρόνια στην Μηλίνα. Ήρθα εδώ με τους γονείς μου που ήταν καλλιτέχνες, τους άρεσε το μέρος και δημιούργησαν μια κοινότητα με άλλους φίλους. Την Σαμπίν την γνωρίζω πολλά χρόνια. Είχαν έρθει στην αρχή σαν τουρίστες αλλά τους άρεσε η περιοχή και φτιάξανε ένα σπίτι που επισκέπτονταν κάθε καλοκαίρι και άνοιξη. Ήταν πολύ φιλόξενη, μαζευόμασταν σπίτι τους και κάναμε μεγάλα πάρτι».

Όπως ισχυρίζεται το θύμα είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον άντρα της και δεν φαινόταν να την απασχολεί κάτι.

«Εμείς το μάθαμε από τις εφημερίδες. Μέχρι εκείνη την στιγμή νομίζαμε ότι πέθανε από παθολογικά αίτια. Σοκαριστήκαμε όταν ακούσαμε για την σφαίρα. Είναι πολύ περίεργο. Ο σύζυγός της έχει καταρρεύσει ψυχολογικά. Δεν το συζητάει. Εγώ πιστεύω ότι ίσως έχει να κάνει με τους κυνηγούς που υπάρχουν στην περιοχή, ότι ήταν ατύχημα», πρόσθεσε ο φίλος του.

«Τη βρήκα νεκρή με το βάζο της μαρμελάδας στα χέρια…»

Γερμανός κάτοικος της Μηλίνας που εντόπισε το πτώμα της άτυχης γυναίκας μίλησε για όσα τραγικά αντίκρυσε εκείνη την ημέρα και το περιέγραψε στην εκπομπή.

«Είμαι ο Γκούντερ Χας. Μένω αρκετό καιρό εδώ και η κυρία Σαμπίν ήταν η γειτόνισσα μας. Εγώ την βρήκα νεκρή. Κρατούσε ακόμη το βάζο μαρμελάδας που έφτιαχνε. Προσπάθησα να την επαναφέρω στην ζωή προσφέροντας της πρώτες βοήθειες αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στην αρχή νομίζαμε ότι πέθανε από φυσικά αίτια. Για το τραύμα από σφαίρα μάθαμε δυο μέρες αργότερα όταν έγινε η νεκροψία στην Λάρισα», αποκάλυψε.

Παράλληλα χαρακτήρισε πρόχειρες τις έρευνες της αστυνομίας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπικίνδυνη ζώνη η Ερυθρά Θάλασσα για τη διεθνή ναυτιλία – Δεν αποκλιμακώνουν οι Χούθι
Επόμενο άρθροΡεφλεξολογία: Tο «μονοπάτι» προς την υγεία