Οι νότιες περιοχές πρωτοστάτησαν και πάλι με τη μέση ζητούμενη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο σε αυτές να φτάνει τα 3.664 ευρώ/τ.μ., αντικατοπτρίζοντας ετήσια αύξηση 8,8%.

Τα νότια προάστια της Αττική, σύμφωνα με έρευνες, καταλαμβάνουν τα πρωτεία τόσο της ακρίβειας όσο και των νέων κατασκευών για το 2023 και για τους πρώτους μήνες του 2024.

Στα κορυφαία προάστια με τις υψηλότερες ζητούμενες τιμές περιλαμβάνονται η Βουλιαγμένη, όπου η μέση τιμή έφτασε τα 6.400 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (+2,4%) ενώ ακολουθούν η Βούλα με 5.495 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (+12,1%), η Γλυφάδα με 4.811 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (+10,0%), και ο Άλιμος με 4.778 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (+9,6%).

Οι προοπτικές των ακινήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα υπερτερούν

Στις αυξήσεις που παρατηρούνται στο πρώτο τρίμηνο του έτους συνετέλεσε και το εν εξελίξει project του Ελληνικού με τις προοπτικές των ακινήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα να υπερτερούν σε μεγάλο βαθμό αυτών γύρω από την Κηφισιά.

Ηπιότερες αυξήσεις και πιο προσιτές τιμές καταγράφονται στις υπόλοιπες περιοχές των νοτίων, όπως ο Άγιος Δημήτριος, η Ηλιούπολη, η Νέα Σμύρνη, η Καλλιθέα και η Αργυρούπολη.

Τα πλεονεκτήματα

Εκτός από την πλεονεκτική θέση σε σχέση με τη θάλασσα, τα πλεονεκτήματα στις περιοχές αυτές είναι η καλή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση (γραμμή μετρό και γραμμή τραμ), ενώ σημαντικός αριθμός κατοικιών προς διάθεση, κυρίως νεόδμητων, πολύ καλής ή πολυτελούς κατασκευής μεγάλου σχετικού μεγέθους.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του εθνικού αερολιμένα από την περιοχή του Ελληνικού η ζήτηση κατοικίας άρχισε να αυξάνεται στην ευρύτερη περιοχή, ενώ αργότερα με την έλευση του μετρό, τα έργα ανάπλασης του φαληρικού όρμου και τον θετικό αντίκτυπο από τη λειτουργία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, διαχύθηκε σε μεγαλύτερη έκταση.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα του Παρατηρητηρίου Αγοράς Ακινήτων Green Estate, το μέσο ακίνητο που πωλήθηκε το εννεάμηνο του 2023 στα νότια προάστια κόστισε κατά 44% περισσότερο από το 2022 και κατά 49% από το 2021.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η πρόσφατη έρευνα της REMAX. Οι τιμές στα νεόδμητα ακίνητα σημείωσαν σημαντικές αυξήσεις τους τελευταίους μήνες, με μέσο όρο 15,8%. Ειδικότερα, οι περιοχές Βάρης, Γλυφάδας και Ελληνικού παρουσίασαν τη μεγαλύτερη αύξηση ανά τετραγωνικό μέτρο. Όσον αφορά τα μεταχειρισμένα ακίνητα, η αύξηση ήταν ακόμα μεγαλύτερη, κατά μέσο όρο 17,2%.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜπαρτζώκας: «Υπερήφανος για τους παίκτες μου»
Επόμενο άρθροΙωάννινα: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 7χρονο που έπεσε από το ποδήλατο – Παραμένει διασωληνωμένος στο «Παίδων»