Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η άρνηση του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου να διαβάσει το Ευαγγέλιο την ημέρα της ταφής της 17χρονης Νικολέτας, που βρήκε τραγικό θάνατο πέφτοντας από γέφυρα  Αποσελέμη στον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, την περασμένη Πέμπτη, αποκαλύπτεται ότι ο κληρικός δεν είναι η πρώτη φορά που με τις πράξεις του πυροδοτεί αντιδράσεις.

Ο Μητροπολίτης Γεράσιμος

Ο συγκεκριμένος κληρικός, όπως αποκαλύπτει ο cretalive.gr όταν εξελέγη στη θέση του νέου Επισκόπου στην περιοχή είχε εξαιρετικές συστάσεις και θεωρούταν λαμπρός και καταρτισμένος. Ωστόσο, στην πορεία υπήρξαν φωνές που τον κατέκριναν.

Τι έγινε

Ο συγκεκριμένος Μητροπολίτης την περίοδο του κορονοϊού είχε πρωτοστατήσει στα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα, ενώ έδωσε μάχη για να μην παρευρίσκονται πιστοί με μάσκες στις εκκλησίες, όταν αυτό ήταν υποχρεωτικό με νόμο του κράτους για να περιοριστεί η διασπορά.

Πρωτοστάτησε στα αντιεμβολιαστικά κηρύγματα και μετέφερε λειτουργία

Στη συνέχεια προκάλεσε και πάλι την αντίδραση της κοινωνίας του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, όταν απαγόρευσε τη λειτουργία στο μικρό εκκλησάκι της περιοχής απ’ όπου πήρε το όνομά της η πρωτεύουσα του Λασιθίου και μεταφέροντάς την στο νεόδμητο ναό του Αγίου Αντώνιου.

 Τι ερευνούν οι Αρχές – Τι έδειξε η ιατροδικαστική 

Γγια το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου, βάσει και της ιατροδικαστικής, ο φάκελος της υπόθεσης ταξινομείται ως αυτοχειρία.

Η αδερφή της Νικολέτας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, κατήγγειλε ότι στο σχολείο δεχόταν λεκτικό bullying. Οι αναφορές αυτές αφορούν στην συμπεριφορά ενός καθηγητή και κάποιων συμμαθητών του κοριτσιού.

Το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου θα διεξάγει έρευνα σε σχέση με τα όσα έχουν καταγγελθεί και σε συνεννόηση με την αρμόδια εισαγγελέα θα δοθούν κατευθύνσεις, ώστε να ληφθούν καταθέσεις και να διερευνηθούν τα καταγγελλόμενα.

 Αρνείται την αυτοκτονία η οικογένεια

Την ίδια ώρα, η οικογένεια της άτυχης Νικολέτας αμφισβητεί την εκδοχή της αυτοκτονίας και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκάλεσε κάποιος τρίτος τον θάνατό της και στη συνέχεια να μετέφερε το άψυχο σώμα της στο σημείο κάτω από τη γέφυρα για να φανεί σαν αυτοκτονία.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓιαννακόπουλος: «Άλλοι μετράνε συμμετοχές, βολές, εμείς είμαστε Παναθηναϊκός»
Επόμενο άρθροΔημήτρης Κουτσούμπας από τη Νέα Σμύρνη: Το ΚΚΕ να κάνει την έκπληξη στις 9 του Ιούνη