Ξεχείλισε η οργή των συγγενών της 17χρονης Νικολέτας, που βρέθηκε νεκρή κάτω από τη γέφυρα Αποσελέμη στο Ηράκλειο, κατά τη διάρκεια της κηδείας της, καθώς ο Μητροπολίτης παρέμενε αμετάκλητος στη στάση του να μην διαβαστεί το Ευαγγέλιο στο τελευταίο «αντίο» στην αδικοχαμένη κοπέλα.

Την αδικοχαμένη μαθήτρια της Γ’ Λυκείου αποχαιρέτησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (25/05) στο κοιμητήριο του Μοχού, συγγενείς και φίλοι, αλλά και συμμαθητές και καθηγητές.

«Η εκκλησία πρέπει να σκύψει πάνω από τον ανθρώπινο πόνο»

Τον θρήνο όμως διαδέχθηκε σύντομα η οργή καθώς στη διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας ο ιερέας δεν διάβασε το Ευαγγέλιο με εντολή του Μητροπολίτη Πέτρας και Χερσονήσου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση και την κοινωνική κατακραυγή τόσο της τοπικής κοινότητας του Μοχού όσο και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς περίμεναν σε αυτές τις δύσκολες ώρες η Εκκλησία να σταθεί στο πλευρό της οικογενείας.

 Εν αναμονή της ιατροδικαστικής έκθεσης

Η δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης, Αλεξάνδρα Σπανάκη, μίλησε στο MEGA για την υπόθεση και όσα συνέβησαν.

«Εμένα με εξοργίζει αυτό. Η εκκλησία πρέπει να σκύψει πάνω από τον ανθρώπινο πόνο. Είναι δυνατόν να το αντιμετωπίζει με άρνηση; Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Δεν έχουμε ακόμα ολοκληρωμένη τη δικογραφία. Για την οικογένεια ήταν κάτι μη αναμενόμενο. Οι γονείς θα ψάξουν να μάθουν κάτω από ποιες συνθήκες έχασε τη ζωή του το παιδί τους. Η ιατροδικαστική έκθεση δεν έχει ακόμα συνταχθεί».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Σε ρότα ανάταξης οι υποδομές με την καχυποψία να βασιλεύει
Επόμενο άρθροΟλυμπιακός – Φενέρμπαχτσε: Τζάμπολ στις 18:00