Μέχρι τέλη Μαΐου αναμένεται να έχει υπογραφεί η υπουργική απόφαση, ώστε να ανοίξει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2024 – 2025 (Ιούλιο με Ιούλιο), αρχής γενομένης από αυτό το καλοκαίρι.

Η επιλογή των 300.000 δικαιούχων γίνεται με μοριοδότηση, ενώ όσοι είναι κάτοχοι voucher από το περυσινό πρόγραμμα έχουν έναν μήνα περιθώριο να τα εξαργυρώσουν, έως τέλος Ιουνίου. Μετά χάνουν το δικαίωμα, μένουν δηλαδή εκτός προγράμματος.

Ο αριθμός των διανυκτερεύσεων παραμένει ο ίδιος με πέρυσι, ανάλογα με τους προορισμούς, και μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν χρήση και σπαστά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Αφορούν 6 έως 12 διανυκτερεύσεις με μικρή συμμετοχή στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (0% έως 25%).

Η επιλογή των 300.000 δικαιούχων γίνεται με μοριοδότηση

Τέλος, όπως επισήμανε μιλώντας στο MEGA ο εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, ένας άνεργος που τυχόν απολυθεί αύριο δεν θα μπορεί να κάνει χρήση του προγράμματος και «αυτό θα πρέπει να το δεί το ΔΥΠΑ».

Προϋποθέσεις:

Δικαιούχοι Voucher είναι:

– Ασφαλισμένοι ιδιωτικοί υπάλληλοι – Τουλάχιστον από 1η Ιανουαρίου έως και μία μέρα πριν την υποβολή της αίτησης.

– Επαγγελματίες ασφαλισμένοι υπέρ ΔΥΠΑ

– Άνεργοι (τουλάχιστον 3 μήνες εγγεγραμμένοι).

– Ετήσιο Εισόδημα εργαζομένων έως 30.000 ευρώ

– Ετήσιο εισόδημα μακροχρόνια ανέργων: Έως 16.000 ευρώ άγαμοι, έως 24.000 ευρώ έγγαμοι χωρίς παιδιά, + 3.000 ευρώ για κάθε παιδί

– Ετήσιο εισόδημα για μονογονεϊκές οικογένειες: Έως 24.000 ευρώ + 3.000 ευρώ ανά τέκνο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτεφανί Φραπάρ: Απόπειρα βιαιοπραγίας εις βάρος της έγραψε η διαιτητής στο φύλλο αγώνα – Παίκτης του Άρη αποπειράθηκε να την κλοτσήσει
Επόμενο άρθροΓαλάζιες σημαίες 2024: Ποιες είναι οι πιο καθαρές παραλίες σε Αττική και Θεσσαλονίκη