H Ελένη Καρα’ί’σκου είναι ιδιοκτήτρια πολύ γνωστού ξενώνα με εστιατόριο στην Πορταριά του Πηλίου κι εκφράζει με ανάρτησή της στο facebook, την έντονη δυσαρέσκειά της για τα όσα δεν γίνονται στο χώρο του ελληνικού τουρισμού που αποτελεί κατά τα άλλα τη βαριά μας βιομηχανία. Επικεντρώνει τη διαμαρτυρία της σε κυβερνητικές υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται, αφήνοντας τους ”μικρούς” ξενοδόχους να παλεύουν με τις αντιξοότητες για να επιβιώσουν, συνυπολογίζοντας τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

”Ακούστε!
Εμείς όλοι οι μικροί, οι ασήμαντοι στα νούμερα του τουρισμού των εκατομμυρίων αφίξεων, εμείς της χερσαίας Ελλάδας του ορεινού τουρισμού, του τουρισμού των 12 μηνών,
εμείς που μας στηρίζουν κατά το πλείστο οι Έλληνες και επισκέπτες άλλων χωρών που ψάχνουν τη μυστική Ελλάδα να ξέρετε ότι είμαστε εμείς που κρατάμε ζωντανά τα χωριά μας.
Εμείς λοιπόν προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατηθούμε, κάποιοι όμως δυστυχώς δεν αντέχουν να είναι ανοιχτές οι επιχειρήσεις και τα ξενοδοχεία all year με αποτέλεσμα να ακολουθεί ο μαρασμός.
Υπέρ τουρισμός σε πολλές περιοχές, τουρισμός δυο ταχυτήτων, ελληνική φιλοξενία, αυθεντικότητα και πολλά ακόμη, αλλά όλα μαζί συνυπάρχουν στην Ελλάδα του σήμερα.
Εμείς που περιμένουμε ακόμη το Thessalypass ή το Pelionpass από τον προηγούμενο καταστροφικό Σεπτέμβρη.
Υποδομές και προσβασιμότητα σε οδικό δίκτυο και αεροδρόμιο είναι αυτά που εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε για να τα βελτιώσουμε! Μπορούν όμως κάποιοι άλλοι, όλοι εσείς της δημόσιας διοίκησης αρκεί να υπάρξει η ανάλογη βούληση!
Εμείς κάνουμε τα καλύτερα για τους επισκέπτες μας αλλά περιμένουμε να ενεργήσουν και οι διοικούντες με την ανάλογη βαρύτητα.
Εμείς που είμαστε μικροί αλλά είμαστε πολλοί”!
Νίκος  Βητσόπουλος
Προηγούμενο άρθροΠροληπτικά μέτρα σε Σαντορίνη και Θηρασιά υπό τον φόβο κατολίσθησης
Επόμενο άρθροΟ Τζορτζ Λούκας έλαβε τιμητικό Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών