Δριμεία κριτική κατά του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησής του για το ζήτημα της ακρίβειας εξαπέλυσε με δήλωσή του ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Απαντώντας στη χθεσινοβραδινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ο κ. Παππάς αναφέρει συγκεκριμένα: «Μισή φέτα και ολόκληρη κοροϊδία Μητσοτάκη από τη μία μεριά. Μείωση ΦΠΑ, φορολόγηση υπερκερδών και αξιοποίηση υπερπλεονασμάτων από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. – Στις 9 Ιουνίου θα κριθεί κάθε στρατηγική».

«Στην ακρίβεια συγκρούονται δύο στρατηγικές. Θα κριθούν στις 9 Ιουνίου» λέει ο Νίκος Παππάς

Η ακρίβεια και ειδικά η φέτα κυριαρχεί στην πολιτική ατζέντα

Και συνεχίζει: «Οι μεταμεσονύχτιες ‘ανησυχίες’ των υπουργών της Ν.Δ. για το πόσο πάει τελικά η φέτα και το πόσο… ζυγίζει ένα κιλό αποκαλύπτουν το μέγεθος της πολιτικής απάτης Μητσοτάκη, όπως παρουσιάστηκε στη Βουλή. Οι ‘εκπτώσεις’ στις μονάδες μέτρησης δεν θα μας φέρουν από πρωταθλητές στην ακρίβεια, στη μέση της σχετικής λίστας».

«Στην ακρίβεια συγκρούονται δύο στρατηγικές. Θα κριθούν στις 9 Ιουνίου» προσθέτει ακολούθως και εξηγεί:

«Η πρώτη που εφαρμόζει η Ν.Δ. και δεν ακουμπά τα υπερκέρδη, δεν μειώνει τους έμμεσους φόρους, δεν διανέμει τα υπερπλεονάσματα. Η δεύτερη, αυτή που θέλει να υλοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Με μείωση του ΦΠΑ και κατάργησή του στα βασικά αγαθά, μείωση του ΕΦΚ, φορολόγηση των υπερκερδών και αξιοποίηση των υπερπλεονασμάτων, τα οποία αγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ για τα έτη 2022, 2023, 2024».

«Ο λαός θα επιλέξει ολόκληρη, καλύτερη ζωή» καταλήγει ο κ. Παππάς.

Η απάντηση Μαρινάκη με βίντεο στο TikTok

Το βίντεο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο TikTok για τη φέτα το οποίο έγινε viral προκάλεσε την απάντηση του Παύλου Μαρινάκη.

Στο βίντεο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκινάει λέγοντας «πάμε να δούμε μαζί τι σημαίνει πολιτικός απατεώνας. Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό. Το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες, είναι πολιτική εξαπάτηση».

@pavlos_marinakisΠάμε να δούμε μαζί τι σημαίνει πολιτικός απατεώνας. Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για κάθε νοικοκυριό. Το τελευταίο που χρειάζονται οι πολίτες, είναι πολιτική εξαπάτηση.♬ πρωτότυπος ήχος – Pavlos Marinakis

Όπως λέει ο κ. Μαρινάκης, στο έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια, η ενδεικτική τιμή 6,28 ευρώ αναφέρεται σε συσκευασία μισού και όχι ενός κιλού, όπως αυτή που έψαχνε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μάλιστα, όπως σημείωσε στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέκρινε συσκευασία 500 γραμμαρίων σε όλες τις χώρες.

Ο Παύλος Μαρινάκης παρέθεσε και απόσπασμα από την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός ουδέποτε μίλησε για «το κιλό» όπως ισχυρίζεται ο Στέφανος Κασσελάκης.

Και προσέθεσε πως αν κανείς υπολογίσει την τιμή του κιλού από τα στοιχεία που προσκόμισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, θα δει πως τα προϊόντα που κοιτούσε ο Στέφανος Κασσελάκης «ήταν ακόμα φθηνότερα»



Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπεσε κριθάρι στο δρόμο σε περιοχή της Μαγνησίας
Επόμενο άρθροΝίκος Παππάς για ακρίβεια: «Μισή φέτα και ολόκληρη κοροϊδία Μητσοτάκη»