Περισσότερες λεπτομέρειες για την άγρια επίθεση που δέχτηκαν οι εθελοντές στην Πάρνηθα, οι οποίοι συμμετείχαν στη δράση για τον καθαρισμό της δυτικής πλαγιάς, έδωσε φίλος τους εθελοντής που για καλή του τύχη δεν βρέθηκε στο στόχαστρο των δραστών.

Ο Βασίλης Σφακιανόπουλος είναι επικεφαλής του πανελληνίου εθελοντικού κινήματος «Save Your Hood» και όπως λέει μιλώντας στο MEGA, όταν οι νεαροί έφτασαν στο εγκαταλελειμμένο οίκημα όπου είχαν καταλύσει οι εθελοντές, άρχισαν να κάνουν φασαρία και να φωνάζουν μεταξύ τους.

Όταν κατάλαβαν ότι βρίσκονταν οι εθελοντές εκεί, άρχισαν «να τους πειράζουν, να τους βρίζουν, να τους λένε να ξυπνήσουν, να τους λένε να φύγουν».

«Τους ρωτούσαν διάφορα, τι ομάδα είναι, αν είναι αναρχικοί, αλλά νομίζω ότι το έκαναν για να βρουν πατήματα» προσθέτει.

«Τους έβριζαν, τους έλεγαν να φύγουν, τους ρωτούσαν τι ομάδα είναι για να βρουν πάτημα…»

Στην ερώτηση αν το σημείο όπου βρέθηκαν οι εθελοντές είχε σχέση με την επίθεση, ο κ. Σφακιανόπουλος είπε ότι «αυτό φαίνεται να είναι άσχετο, χωρίς λόγο και αφορμή στο πλαίσιο μίας μαγκιάς; ενός στοιχήματος; δεν γνωρίζω, έπεσαν θύματα οι φίλοι μου, με έναν τρόπο που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας».

Έφυγαν και επέστρεψαν με μαχαίρια

Οι φίλοι του τους έβλεπαν για πρώτη φορά, εξηγεί ο κ. Σφακιανόπουλος, και αφού τους μίλησαν και τους παρακάλεσαν να τους αφήσουν ήσυχους, οι άλλοι έφυγαν.

Όμως οι προθέσεις τους όπως αποδείχτηκε ήταν άγριες. «Μετά από 5 λεπτά επέστρεψαν με μαχαίρια και επιτέθηκαν στους φίλους μου».

Το περιστατικό βίας, το οποίο έγινε γνωστό μέσα από τα social media, σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Οι εθελοντές αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμένο σπίτι επειδή η δράση του καθαρισμού θα συνεχιζόταν το επόμενο πρωί, χωρίς να μπορούν να διανοηθούν τι θα επακολουθούσε.

Η ομάδα των αγνώστων (7-8 άτομα) τους επιτέθηκε, με δύο από τους τέσσερις εθελοντές να τραυματίζονται, με τον έναν να δέχεται τελικά τέσσερις μαχαιριές, όπως διευκρίνισε ο κ. Σφακιανόπουλος, και να μεταφέρεται αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

Ευτυχώς γι’ αυτόν, αν και αρχικώς δεν είχε διαφύγει τον κίνδυνο, τελικά τα κατάφερε και πλέον βρίσκεται στο σπίτι του και αναρρώνει.

Όπως ξεκαθάρισε ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, η ομάδα του δεν έχει σκοπό να σταματήσει τον καθαρισμό της περιοχής.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτα χέρια του Πούτιν η ρωσική αγορά σιτηρών – Ποιοι οι κυβερνητικοί στόχοι
Επόμενο άρθροΚουτσούμπας: Ισχυρό ΚΚΕ για να πάρουν κυβέρνηση και ΕΕ μήνυμα αντίστασης