Χωριάτικη σαλάτα και σουβλάκι – η επιτομή της ελληνικής γαστρονομίας. Εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Ελλάδα βάζουν στη λίστα τους να τα γευτούν τουλάχιστον μία φορά.

Η τιμή τους, ωστόσο, έχει ξεφύγει σε αρκετά εστιατόρια και ταβερνάκια στο κέντρο της Αθήνας και αυτό δεν το αντιλαμβάνονται μόνο οι ντόπιοι, αλλά και οι ίδιοι οι τουρίστες.

«Είναι ακριβά, σε άλλα μέρη βρίσκεις το φαγητό πολύ πιο φθηνά σε διαφορετικές χώρες, αλλά εδώ είναι από τα ακριβά μέρη», αναφέρουν οι τουρίστες.

Τα σοκάκια της Πλάκας έχουν γεμίσει ήδη με τουρίστες από όλο τον κόσμο. Το φαγητό όμως στις παραδοσιακές ταβέρνες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, θεωρείται ακριβό από πολλούς τουρίστες.

Καλπάζουν οι τιμές – Έως και 20 ευρώ μία μερίδα σουβλάκι χοιρινό

Η χωριάτικη σαλάτα κυμαίνεται από 10 έως 15 ευρώ. Ένα πιάτο μουσακά κοστίζει από 9 έως 14 ευρώ και μια μερίδα σουβλάκι χοιρινό από 13 έως και 20 ευρώ.

Κάποιοι τουρίστες που έχουν επισκεφθεί την χώρα μας κι άλλες φορές, χαρακτηρίζουν τις τιμές στο φαγητό εμφανώς ακριβότερες.

Στα θαλασσινά , ο λογαριασμός… ξεφεύγει ακόμη περισσότερο. Ενδεικτικά, η τιμή για μια μερίδα χταπόδι ψητό κυμαίνεται από 16 έως 20 ευρώ, μια μερίδα τηγανητά καλαμαράκια κοστίζει από 13 έως 17 ευρώ.

Παρά τις υψηλές τιμές πάντως, τουρίστες από όλο τον κόσμο απολαμβάνουν το ελληνικό φαγητό.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτου Βόλου τις ακρογιαλιές η Μαρινέλλα απολαμβάνοντας τσιπουρομεζέδες
Επόμενο άρθροΠαντρεύτηκε ο Κώστας Καραφώτης με την Κάτια Μάνου