Αλλάζει η τακτική

Η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Γεραπετρίτη πως τη Συμφωνία των Πρεσπών «θα την τηρήσουμε» και «δεν προβλέπεται η δυνατότητα μονομερούς καταγγελίας» σφυρίζει την λήξη του εθνικοπατριωτικού «παροξυσμού», που προσώρας είχε καταλάβει την κυβέρνηση. Πλέον όλοι έχουν αφιππεύσει και έχουν βγάλει και τις … περικεφαλαίες! Οτι «αναχώματα» είχε το Μέγαρο Μαξίμου να «στήσει» στα δεξιά του τα έστησε. Κι ότι απώλειες είχε να περιορίσει τις περιόρισε. Αν τις περιόρισε!

Κεντροδεξιά

Πλέον η στροφή γίνεται προς την κεντροδεξιά. Την είχαν εγκαταλείψει για αρκετές μέρες. Γιατί «κάλπαζαν» στους … κάμπους της Μακεδονίας! Η επίθεση πλέον αφορά το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, τους «Δημοκράτες» του κ. Ανδρέα Λοβέρδου και «λίγο» τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Για να ανακτηθεί ότι είναι δυνατόν!

Ακρίβεια

Οι δύο τελευταίες εβδομάδες είναι κρίσιμες. Προσπαθούν να απωθήσουν από το πολιτικό προσκήνιο την ακρίβεια – από την συζήτηση της περασμένης Παρασκευής, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης βγήκε με τραύματα. Και προφανώς περίσσεψαν τα … νεύρα!

Εκνευρισμός

Διακρίνω πολύ μεγάλο εκνευρισμό στο νεοκλασικό της Ηρώδου του Αττικού. Για να βγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Παύλος Μαρινάκης να χαρακτηρίσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «πολιτικό απατεώνα», αντιλαμβάνεστε ότι δεν πρέπει να έμεινε γυαλικό στη θέση του!

Ο Ακης, ο Παύλος και η φέτα

Κι ο χαρακτηρισμός αφορούσε την αντιπαράθεση για τη φέτα! Ναι, μα τω Θεώ, την φέτα ρε παιδιά! Και την τιμή της…. Εντάξει, τον κ. Μαρινάκη τον συνέδραμε και ο υπουργός Επικρατείας κ. Ακης Σκέρτσος με ανάρτηση του αυτή τη φορά – που χαρακτηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως «αδίστακτο», «θρασύ» και «επικίνδυνο»!

Χαμηλά ακόμη

Φυσικά όμως και δεν φταίει το πιο δημοφιλές τυροκομικό προϊόν της ελληνικής αγοράς, φταίει το γεγονός ότι στην πρόθεση ψήφου είναι χαμηλότερα από το 30%. Ακόμη! Κι οι αναγωγές είναι αυτές που βγάζουν την Νέα Δημοκρατία στον αφρό….

Δεν πήγε καλά

Βέβαια ο κ. Μαρινάκης βγήκε για να τοποθετηθεί εφ΄ όλης της ύλης και ιδιαίτερα στο θέμα της ακρίβειας, διότι προφανώς εντός του Μεγάρου διαπίστωσαν ότι τα πράγματα – για την κυβέρνηση! – πήγαν κατά διαόλου!

Η αποχή

Παράλληλα, όπως σας έχω ξαναπεί, είναι η αποχή αυτή που προβληματίζει περισσότερο. Διότι η αποχή θα «βγάλει» και τα ποσοστά. Κι ως εκ τούτου τίποτα δεν είναι σαφές. Ε, λοιπόν, αυτή η ασάφεια, είναι που προκαλεί τα νεύρα. Κι αυτές οι δύο εβδομάδες, ως την 9η Ιουνίου, θα είναι «κολασμένες»! Ωστόσο θεωρώ βέβαιο ότι η Νέα Δημοκρατία θα έχει μπροστά το «3». Δεν υπάρχει αμφιβολία. Από εκεί και μετά δεν είμαι σίγουρος για τίποτα….

Το έγκλημα των Τεμπών

Εκτός όμως από την ακρίβεια ο πρόεδρος δεν θέλει να ακούει λέξη για το έγκλημα των Τεμπών. Ούτε για αστείο, που λέει ο λόγος. Ομως φαίνεται ότι ομάδες οικογενειών θυμάτων, κάνουν τον δικό τους προεκλογικό αγώνα.

Παράλληλη περιοδεία

Προσπαθώντας να διατηρήσουν στα «ψηλά» στην προεκλογική ατζέντα το θέμα, περιοδεύουν ανά την Ελλάδα και οργανώνουν συγκεντρώσεις. Κρατώντας το ζωντανό. Τι θα αποδώσουν δεν γνωρίζω, αυτό όμως που βλέπω είναι πως οι συγκεντρώσεις τους έχουν πολύ κόσμο! Να σημαίνει άραγε κάτι αυτό; Από την άλλη δεν λείπουν και οι εξελίξεις επί του συγκεκριμένου θέματος. Οπως επί παραδείγματι η προώθηση στη Βουλή της μήνυσης σε βάρος υπουργών ή πρώην υπουργών ή τα μακάβρια ευρήματα επί του πεδίου.

Να αποσυρθεί!

Ετσι ακρίβεια και Τέμπη έδωσε εντολή το Μέγαρο Μαξίμου να αποσυρθούν από το προσκήνιο γιατί … «πληγώνουν» τον αρχηγό. Κι είναι ευαίσθητος άνθρωπος!

Η υγεία

Αλλά και το δημόσιο σύστημα της υγείας – εκτός από κάτι «αποστειρωμένες» επισκέψεις που έκανε ο πρόεδρος προ ημερών – δεν είναι να το βγάλουμε και στη βιτρίνα. Για από τα – αργούντα – χειρουργεία στα νοσοκομεία Παίδων μέχρι και το τελευταίο Κέντρο Υγείας, ο καθένας έχει να διηγηθεί μία τραγική ιστορία.

Ο καθείς και το … ράντζο του

Φοβάμαι ότι ο επικείμενος εκσυγχρονισμός που έχουν διαφημίσει μπορεί να προβλέπει τον ασθενή να κουβαλάει το δικό του ράντζο στο νοσοκομείο και να έχει την δυνατότητα να το τοποθετεί σε όποιον … διάδρομο επιθυμεί! Ναι, αυτό είναι μία τομή! Οπως κι να το δει κανείς…. Και το θέμα της υγείας πρέπει να φύγει από το προσκήνιο. Γιατί είναι … συναισθηματικός άνθρωπος ο πρόεδρος! Και πληγώνεται….

Συν δύο

Δεν του έφταναν όμως του προέδρου όλα τα υπόλοιπα του προέκυψε κι άλλο πρόβλημα. Η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Κασσελάκη για την χορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο δημόσιο!

Απορίες

Η εύλογη απορία των δημοσίων υπαλλήλων είναι πως αφού η ελληνική οικονομία είναι το success story της Ευρωπαϊκής Ενωσης, γιατί να μην πάρουμε πίσω αυτά που χάσαμε στην κρίση. Εύλογη η απορία….

Καινούριο φασούλι

Σ΄ αυτή την απορία έδωσε θετική απάντηση ο κ. Κασσελάκης. Και ο κ. Μητσοτάκης δοθείσης ευκαιρίας δηλώνει πως αν δοθούν οι επιπλέον δύο μισθοί τότε θα χρεοκοπήσουμε. Γιατί μήπως δεν πηγαίνει καλά η οικονομία; Τι ακριβώς συμβαίνει; Μέχρι να τελειώσουν αυτές οι ρημάδες οι εκλογές θα τον τρελάνουν τον πρόεδρο!

Φούσκα

Μου το έλεγε τις προάλλες ένα κυβερνητικός πως «πρέπει να ξεφουσκώσουμε την επικοινωνιακή φούσκα της οικονομίας, γιατί θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα»! Μάλλον….

Στην Παλαιστίνη

Εν τω μεταξύ και σήμερα ο κ. Κασσελάκης θα βρίσκεται στην Παλαιστίνη, στην Δυτική Οχθη κάνοντας συναντήσεις. Είναι αλήθεια βέβαια ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν άρεσε στο Μέγαρο Μαξίμου. Αυτό είναι γεγονός.

Δεν ξετρελάθηκαν

Και χθες ο κ. Μαρινάκης δήλωσε πως «δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης χωρίς και το Ισραήλ». Δηλαδή θα έπρεπε – κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο – ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να ζητήσει συνάντηση και με κάποιους κυβερνητικούς επισήμους της ισραηλινής κυβέρνησης. Οπως ακριβώς έπραξε ο κ. Μητσοτάκης που επισκέφτηκε το Τελ Αβίβ, αλλά δεν βρήκε χρόνο να επισκεφθεί την Ραμάλα. Ετσι δεν είναι;

Κινήσεις

Να σημειώσω πάντως ότι επί του θέματος οι δύο κινήσεις του κ. Κασσελάκη – πρώτη που ακύρωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες τη συνάντηση του με τους εκπροσώπους του αμερικανοεβραϊκού λόμπι και δεύτερη που αφορά στην επίσκεψη – «έσβησαν» διάφορες άστοχες δηλώσεις του. Κι αυτό έχει ενδιαφέρον!

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠαρέλαση διεθνών προσωπικοτήτων στη Διάσκεψη για την Ειρήνη του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα
Επόμενο άρθροΣτο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ χιλιάδες επιστροφές φόρων μετά την υπόθεση διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας