Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται πλέον κακοποιός ο οποίος βρισκόταν στην λίστα της Ίντερπολ καθώς σε βάρους του εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για διακίνηση ναρκωτικών, ανθρωποκτονία και βιασμό.

Πρόκειται για έναν 45χρονο από την Αλβανία με τα αρχικά V.D. , ο οποίος κυκλοφορούσε με πλαστά στοιχεία.

Ο κακοποιός καταζητούνταν διεθνώς  για απόπειρα ανθρωποκτονίας από το 2015. Εντοπίστηκε από τις Αρχές από τυχαίο έλεγχο ενώ οδηγούσε ενοικιαζόμενο όχημα στο Ηράκλειο της Κρήτης, χωρίς να διαθέτει άδεια οδήγησης και έχοντας μαζί πλαστό δελτίο ταυτότητας.

Στην προσπάθειά του να τα «κουκουλώσει» ο 45χρονος κακοποιός παρουσίασε δήθεν κάρτα ομογενή με το όνομα «Ermal Lazaj».

Ο αλβανός κακοποιός μάλιστα είχε συνελήφθη στις 26 Μαΐου 2023, στο Λασίθι της Κρήτης με 10 γραμμάρια κοκαΐνης και στις 22.10.2023 ασκήθηκε δίωξη από την αστυνομία Αγίου Νικολάου για τον βιασμό 23χρονης Ελληνίδας.

Άμεσα τέθηκε στις χειροπέδες της ελληνικής αστυνομίας για να κινηθούν διαδικασίες έκδοσης του στην Αλβανία όπου κατηγορείται για ανθρωποκτονία, ενώ ποινικές διώξεις ασκήθηκαν και για πλαστογραφία δελτίου ομοιογένειας, για παράβαση του νόμου περί μεταναστών και για παράβαση των κανόνων κυκλοφορίας.

Το λάθος που τον πρόδωσε

Η ελληνική αστυνομία σταμάτησε τουριστικό όχημα στο Μαλεβίζι Ηρακλείου και ζήτησε από τον οδηγό τα απαραίτητα έγγραφα.

Ο τελευταίος δεν είχε άδεια οδήγησης και επέδειξε δελτίο ομογένειας  που είχε εκδοθεί από την αστυνομία Αθηνών στις 20.05.2021 στο όνομα του «Ermal Lazaj».

Το τελευταίο φάνηκε ύποπτο στους αστυνομικούς και έπειτα από έλεγχο, προέκυψε ότι το δελτίο ήταν πλαστό και ο οδηγός του οχήματος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο 45χρονος παραδέχτηκε ότι το δελτίο ήταν πλαστό και δήλωσε την πραγματική του ταυτότητα.

Από την εξακρίβωση στο σύστημα της Ιντερπόλ, προέκυψε ότι ήταν καταζητούμενος στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Dibër στην Αλβανία για «ανθρωποκτονία από πρόθεση» και «παράνομη κατοχή όπλων», από 01.06.2015 για γεγονός που συνέβη στις 25.11.2014.

Από τον έλεγχο του συστήματος της δεύτερης ταυτότητας του καταζητούμενου, ήτοι του Ermal Lazaj, διαπιστώθηκε ότι ο με αυτό το όνομα συνελήφθη στις 26.05.2023 στο Άγιο Νικόλαο Λισιθίου με 10 γραμμάρια κοκαΐνης και στις 22.10.2023 ασκήθηκε ποινική δίωξη από την αστυνομικοί του Αγίου Νικολάου για βιασμό 23χρονης Ελληνίδας.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑταμάν: «Από τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ»
Επόμενο άρθροΜήτογλου: «Ο Σλούκας μας ώθησε όλους»