Ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου), προγραμματίζεται σχετική εκδήλωση την άλλη Κυριακή, 2 Ιουνίου 2024, στις 8 το βράδυ, στην παραλία του Βόλου, μπροστά από την Τράπεζα Ελλάδος, μετά από πρόταση του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος προς όλους τους φορείς στην Ελλάδα. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διανομή ενημερωτικού υλικού στους πολίτες και σύντομες ομιλίες πάνω στα περιβαλλοντικά θέματα αιχμής για την περιοχή μας: κλιματική κρίση, αέρια ρύπανση Βόλου και αποφυγή εγκατάστασης LNG στον Παγασητικό.

Την εκδήλωση, συνδιοργανώνουν οι φορείς:

Ενεργοί Πολίτες Βόλου, Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας (ΠΠΜ), Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Φ. Λαμπρινίδη, Σύλλογος «Ο ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ», Σύλλογος Πολιτών για την Υγεία και το Περιβάλλον

Ο γενικός τίτλος της εκδήλωσης είναι:

«Ημέρα Περιβάλλοντος 2024: Δεν γιορτάζουμε. Στέλνουμε σήμα κινδύνου»

Οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία, τον περασμένο Σεπτέμβριο, οφείλονται και στην κλιματική κρίση. Η αέρια ρύπανση στο Βόλο είναι πρόβλημα τουλάχιστον μιας 20ετίας και αντί να δίνονται λύσεις, η κατάσταση επιδεινώνεται. Η Μαγνησία είναι τουριστική περιοχή και ο Παγασητικός κλειστός κόλπος και πηγή ζωής για την περιοχή. Η εγκατάσταση πλωτής δεξαμενής για υγροποιημένο φυσικό αέριο στον Παγασητικό θα σημάνει την καταστροφή του.

Για τους παραπάνω λόγους η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή μας.

Καλούμε τους φορείς της περιοχής μας και τους πολίτες να πλαισιώσουν την εκδήλωση.

Προηγούμενο άρθροΌταν ήμουν μικρή, ήμουν πιο ενθουσιώδης, ήταν κάτι πολύ εύκολο το να ερωτευτώ
Επόμενο άρθροΣτον Βόλο σήμερα Δευτέρα η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Διαφέρμου