Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας είναι και πάλι εδώ! Αυτό το καλοκαίρι, από την Δευτέρα 17 Ιουνίου έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υποδέχονται τους μικρούς φίλους τους, προσκαλώντας τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι αναζήτησης… από τη Γη ως τον ουρανό! Φέτος, στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μαθαίνουμε, σκεφτόμαστε, ζούμε μέσα στο απέραντο σύμπαν και όλοι μαζί μετράμε τα αμέτρητα, εξηγούμε τα ανεξήγητα και αναζητούμε απαντήσεις για όλα όσα βλέπουμε γύρω μας αλλά και όσα δεν μπορούμε να δούμε.

Με σύνθημα «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο, αυτό το καλοκαίρι, οι τοπικές βιβλιοθήκες μετατρέπονται σε κυψέλες εξερεύνησης και δημιουργικότητας και μας προσκαλούν, σε μια περιπλάνηση, κάνοντας τον δικό μας γύρο του κόσμου και ξετυλίγοντας το νήμα της ζωής στον πλανήτη.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).

Καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους, ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα #ΚΕ2024gr και #forEBEr.
Προηγούμενο άρθροΜέχρι και 25 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στο Βόλο σήμερα Δευτέρα
Επόμενο άρθροΖ. Μακρή: «Καθημερινή σύνδεση Αλοννήσου με Μαντούδι»