Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, δύο ημέρες πριν από τον τελικό του Conference League με τη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια (29/5-22:00), μίλησε στην ιστοσελίδα της UEFA για τον Ολυμπιακό, το ταξίδι του στην Αθήνα και τι θα σήμαινε η κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τροπαίου:

«Το όλο σενάριο μοιάζει πολύ. Η Σεβίλλη βρισκόταν σε μάχη για τον υποβιβασμό. Δεν ήμασταν εδώ στον Ολυμπιακό, αλλά οι προσδοκίες εδώ είναι υψηλές. Δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε το πρωτάθλημα, αλλά μπορούσαμε να κερδίσουμε στην Ευρώπη, όπως κάναμε στη Σεβίλλη», είπε όταν του ζήτησαν να βρει ομοιότητες με την περσινή του θριαμβευτική διαδρομή με τη Σεβίλλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πρέπει να κρατήσουμε ένα επίπεδο, να το αντιμετωπίσουμε όπως κάθε άλλο παιχνίδι. Οι μέρες πριν από τον αγώνα θα είναι όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικές. Ποτέ δεν μου αρέσει να κάνω κάτι διαφορετικό μόνο και μόνο επειδή είναι ένα μεγάλο παιχνίδι. Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο χωρίς αυτό, οπότε γιατί να αλλάξουμε τώρα; Μιλούσα πρόσφατα με τον (Ματίας) Αλμέιδα, προπονητή της ΑΕΚ, ο οποίος είπε, “Μπράβο για ό,τι έκανες για την ομάδα και περισσότερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο”. Δεν το είχα συνειδητοποιήσει μέχρι τότε. Αλλά μετά σκέφτηκα: Πραγματικά κάτι πετύχαμε εδώ!

Ο ενθουσιασμός είναι έκδηλος. Όταν παίζουμε στην έδρα μας, οι οπαδοί είναι εκεί πάνω από μία ώρα πριν την έναρξη. Οι άνθρωποι ζητωκραυγάζουν σαν τρελοί στους δρόμους. Όποιος σε αναγνωρίζει σταματάει να πει ένα γεια. Σταματούν το αυτοκίνητό σου και είναι τρελά χαρούμενοι. Ελπίζω μόνο να είναι το ίδιο χαρούμενοι μετά τον τελικό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν η κατάκτηση του Youth League αποτελεί πηγή έμπνευσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πίστευαν όταν κανείς άλλος δεν το πίστευε. Έπαιξαν με την Ίντερ στα νοκ άουτ, με την Μπάγερν στα προημιτελικά. Οι αντίπαλοι πίστευαν ότι θα τους έβγαζαν νοκ άουτ κάθε φορά. Λοιπόν, δεν το έκαναν. Ο Ολυμπιακός κέρδισε και κέρδισε με ωραίο τρόπο. Στη συνέχεια, στον τελικό, οι αντίπαλοί τους (Μίλαν) ήταν για άλλη μια φορά τεράστια φαβορί, και την κέρδισαν και αυτή!

Ο Ολυμπιακός έχει αυτή την πείνα να κερδίσει και αν οι νέοι μπορούν να το κάνουν, γιατί να μην το κάνουμε κι εμείς; Ήμασταν αουτσάιντερ απέναντι στη Φερεντσβάρος, τη Φενερμπαχτσέ και ειδικά την Άστον Βίλα και βρήκαμε τον τρόπο.

Θα ήταν καταπληκτικό εάν κατακτούσαμε το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για την ομάδα ανδρών του Ολυμπιακού. Θα μείνουμε στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα δούμε. Γνωρίζουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο απέναντι σε μια ιταλική ομάδα που αγωνίζεται στην κορυφή, αλλά ποτέ δεν ξέρεις στους τελικούς. είναι το παιχνίδι του καθενός».

 

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΈκανε screenshot τη φωτογραφία και την ανέβασε, αδιαφορώντας για όλα
Επόμενο άρθροΑυγενάκης: Ενίσχυση των παραγωγών με εργαλεία αντιμετώπισης κρίσεων