Συνέντευξη τύπου έδωσε το πρωί της Δευτέρας 27 Μα’ί’ου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτης Σαβελίδης, ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων που αρχίζουν σε λίγες μέρες. Οπως είπε, όλα τα εξεταστικά κέντρα είναι πανέτοιμα και υλικοτεχνικά και όσον αφορά το απαραίτητο προσωπικό. Την επιτροπή των εξετάσεων αποτελούν, ο ίδιος, ο κ. Ιωάννης Kαραφέρης, διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου και η κα. Αικατερίνη Γαρυφάλλου, διευθύντρια του 5ου γυμνασίου Βόλου.

Για τη Μαγνησία φέτος οι υποψήφιοι είναι 1.400 από τα Γενικά Λύκεια και 534 από τα ΕΠΑΛ, συνολικά 1.981, αυξημένοι κατά 130 σε σχέση με πέρυσι.

Τα εξεταστικά κέντρα στο νομό είναι 23, ένα περισσότερο από πέρσι, αυτό των λυκειακών τάξεων Τρικερίου.

Για τα ΕΠΑΛ,  υπάρχουν 5 εξεταστικά κέντρα. Το μεγαλύτερο εξεταστικό κέντρο είναι το 1ο ΕΠΑΛ Ν.Ιωνίας με 183 εξεταζόμενους και το μικρότερο, του Τρικερίου με 3 εξεταζόμενους.

Στα Αγγλικά δήλωσαν συμμετοχή 552 υποψήφιοι σε 3 εξεταστικά κέντρα.

Οι λυκειακές επιτροπές αποτελούντα από 239 καθηγητές , οι επιτηρητές είναι 735 και το βοηθητικό προσωπικό είναι 49.

Οι εξετάσεις αρχίζουν την Πέμπτη 30 Μα’ί’ου για τα ΕΠΑΛ και την Παρασκευή 31 Μα’ί’ου για τα ΓΕΛ.

Ο κ. Καραφέρης τόνισε ότι, ”οι πανελλαδικές εξετάσεις είναι μόνο ένας αγώνας από τους χιλιάδες που θα δώσουν οι υποψήφιοι στη ζωή τους”.

Νίκος  Βητσόπουλος

Προηγούμενο άρθροΗ UEFA προειδοποιεί για τον τελικό του Europa Conference League: «Μην αγοράζεται εισιτήρια στη δευτερογενή αγορά»
Επόμενο άρθροΝίκαια: Έξι συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία είχε 57χρονος που μαχαίρωσε την πρώην σύζυγό του