Ολομέτωπη επίθεση εξαπολύει η αξιωματική αντιπολίτευση μετά την απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για το «email gate». «Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά πόσο δίκιο είχαμε όταν ζητούσαμε να αποπέμψει ο Κυρ. Μητσοτάκης την Ν. Κεραμέως», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση επιβολής προστίμου από την ΑΠΔΠΧ στην Άννα Ασημακοπούλου και το υπουργείο Εσωτερικών.

Αθροιστικά η πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ και το υπουργείο Εσωτερικών καλούνται να καταβάλουν 440.000 ευρώ για το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών δεδομένων χιλιάδων εκλογέων εξωτερικού ενώ ανέβαλε την έκδοση απόφασης για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μετά από αίτημά της για αναβολή προκειμένου να προσκομίσει επιπλέον στοιχεία.

Σε ποιους άλλους (πλην της Μ. Ασημακοπούλου) έχει παραδώσει ο Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων, ρωτάει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «όπως περιγράφεται και στην απόφαση, αποδεικνύεται ξανά πως τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων έγιναν ‘μπαλάκι’ επί μήνες μεταξύ ΥΠ.ΕΣ, ΝΔ και μιας τουλάχιστον υποψήφιας ευρωβουλεύτριας».

Ένα ερώτημα πού δεν περιμένει να απαντηθεί

Το κόμμα της Κουμουνδούρου επικρίνει την Ν. Κεραμέως «η οποία φυσικά δεν τόλμησε να εμφανιστεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για να δώσει εξηγήσεις πριν τη διακοπή των εργασιών της Βουλής».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά εκ νέου: «Σε ποιους άλλους (πλην της Μ. Ασημακοπούλου που τα παρέλαβε 20/1/2024) έχει παραδώσει ο Γραμματέας αποδήμων της ΝΔ τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων;». Σχολιάζει ότι δεν περιμένει απάντηση, «όπως δεν έχουμε λάβει μέχρι τώρα καμία για τις παράνομες παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ με το Predator. Όπως δεν έχουμε λάβει ούτε και για το έγκλημα των Τεμπών και την επιχείρηση συγκάλυψής του. Και όπως δεν περιμένουμε να μας απαντήσουν γιατί πολύ πρόσφατα βουλευτής και στελέχη της ΝΔ βράβευσαν την επίορκο εφοριακό».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔυο φωτιές ταυτόχρονα σε διαφορετικά σημεία του Βόλου
Επόμενο άρθροΗ UEFA προειδοποιεί για τον τελικό του Europa Conference League: «Μην αγοράζεται εισιτήρια στη δευτερογενή αγορά»